9sz Sz.György Cserkészcsapat

9sz Sz.György Cserkészcsapat

A palásti 9sz Sz.György Cserkészcsapat alakulásának évfordulójából és a Rock Napja alkalmából bemutatja a csapatindulójuk Rock változatát a felvidéki Palást község kultúrházában.

 

Róm Gábor ( FRIDAY, ex-REMORSE) vagyok, a zene szerzője és hangszerelője. A szülőfalum, Palást, ahol a dal íródott és előadására is itt kerül majd sor június 16-án.

Az ötlet, Péter Ottó cserkésztiszt és a project gyártásvezetőjétől jött. Ő megkért, hogy írjak egy új dallamot, valami dinamikusabbat, nyomulóst a már meglévő induló szövegéhez, melyet ezidáig (ha jól emlékszem) egy népdal dallamával énekelték. Amikor megmondta, hogy június.16-ra kell, a cserkészcsapat megalakulásának évfordulójára, beugrott a rock napja dátum… remek’ :) Legyen akkor egy Rock-cserkészinduló…

Lett is egy Rock-cserkészinduló, az alapítási évforduló és a Rock Napja alkalmából. Szerintem a cserkészetnek is alkalmazkodnia kell és a mai fiatalság igényeit figyelembe véve nevelni a kitűzött célok felé. A zenélés korhatár nélkül tud örömet okozni, de hát nézzük, a ROCK NAPJA, generációkat, határokat és kontinenseket köt össze és egyre csak tejed a híre. Hat nem egy tökéletes példa ez a fiataloknak az összetartozásról és a kezdeményezés merszéről és nem utolsó sorban az ÉLŐ, hangszereken játszott zenéről is szól?! Reméljük, az induló elnyerte tetszéseteket :)

Szólót énekelnek: Róm Gábor, Matyó Márió, Racsko Laura (a sorrend, ahogy a dalban következnek)

Üdvözlet a felvidékről, Palástról (Plášťovce,SK)

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: