Exkize zenekar

Exkize zenekar

A zenekar története ott kezdődik, hogy mint gitáros Szikora Pál zenekar nélkül maradtam 2010-ben. Ekkor úgy döntöttem megalapítom az akkori elképzeléseimnek megfelelő zenekart. Ehhez kezdtem zenésztársakat keresni. Az első ilyen tag személyes barátom is egyben, Bognár György, aki a zenekar basszusgitárosa lett.

Ezek után hamarosan a zenekar dobosa is és énekese is csatlakozott. A zenekar dobosa Illés Norbert énekese pedig Kazy László. Később szükségét éreztük egy ritmusgitárosnak is, aki mindenki örömére Lévai Dávid lett. Innen nem volt más tennivalónk, csak az, hogy szöveg és zeneírásba fogjunk, mivel leginkább saját számokat szeretnénk előadni.

Ezen munkálatok egész jól haladtak és a stílus is kezdett kialakulni. Ami nem éppen a legkönnyebb dolog, mert a zenekaron belül sem egyforma a zenei ízlés. Ami a legjobban meghatározza a zenekar irányvonalát, az a kicsit finomabb punk-rock. Tömör és néhol nyersen megfogalmazott valóságképek jellemzik a zenénk nagy részét. Vannak viszont mélyebb érzelmekről szóló zenedarabok is a palettánkon. Mégis tartjuk magunkat a zenekar névválasztásánál szerepet adó újság tartalmához és stílusához.

A zenekar egy kisebb szünet után, 2011 nyarán aktívabban indult, hogy végre egy koncertképes banda legyen belőlünk. Nálunk fontos volt és lesz mindenki véleménye, ezért nem kapkodtuk el a fellépést. Idén év elejére lassan készen álltunk, de még volt mit tenni. A zenekar első bemutatkozó koncertje a Rocktusa szervezésében Szolnokon lesz a Frakk Lazító Klubban 2012. május 26-án.

Exkize a Rock Napján

Ezek után szervezzük meg a Rock Napja tiszteletére a következő rendezvényünk, ami Cegléden lesz egy szabadtéri koncert keretében két vendégzenekar szereplésével. Későbbi terveink közt szerepel egy kislemez elkészítése is, amelyhez egy klip forgatása is társulna. A zenekarunk leginkább Ceglédhez köthető, viszont szeretnénk eljutni minden helyre, ahol bemutatkozhatunk.

A zenekar elérhetőségei a következők:

Az Exkize honlapja: exkize.uw.hu
Exkize a Facebookon: facebook.com/pages/Exkize
Exkize a rockerek.hu oldalon: rockerek.hu/bands/exkize

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: