Fémvár.hu Fesztivál

Fémvár.hu Fesztivál

Az egész anno azzal kezdődött, hogy a Prompt zenekarral kitaláltuk, hogy mi lenne ha nem csak a saját koncertünket, szerveznénk meg a Club 94 nevű szórakozóhelyen, hanem más zenekarokat is meghívnánk. Mivel minden felszerelésünk adott volt így sokáig havonta rendeztünk bulikat ezen a helyen. Azonban változtak az idők a zenekar tagjai szétszéledtek a nagyvilágba és a Club94 is bezárt. Ekkor döntöttem úgy, hogy ha Clubot nem tudunk találni, akkor nagyobb bulikat szervezünk nagyobb helyen nagyobb színpaddal több zenekarral, profi cuccal. Erre tökéletes helyet találtam a Dombóvári Kosárcsarnok kistermében. A következő lépés a stáb összeszedése volt, melyet csak helyi arcokkal sikerült megoldani. Mindez 2009-ben történt és ez lett a Local Live Art. Alapja. Idén pedig pár barátommal egy újabb régi tervet valósítottunk meg, április 1-el elindítottunk egy honlapot. Fémvár.hu névvel (www.femvar.hu), mely a környék rock és metal életével foglalkozik, illetve lehetőségeinkhez mérten országos és nemzetközi hírekről is beszámolunk már.

Fémvár.hu Fesztivál a Rock Napján

Sikerült az ügynek megnyerni olyan embereket is akik régóta dolgoznak valamilyen szinten ebben a közegben. Így nemzetközi tudósításokat is tudunk majd adni. És mi is igyekszünk a fontosabb magyarországi történésekre eljutni. Az általunk szervezett koncertek természetesen előnyt élveznek. A hírekért és interjúkért Csáky Gery és én felelünk, míg Szarvadi Adri a fő fényképfelelős és Mostanában Már Juczi Niki is besegít neki. A stábot még pár emberrel szeretnénk bővíteni, akik hasonlóan fanatikusok, mint mi és a szabadidejüket szívesen áldozzák kedvenc műfajuk népszerűsítésére. És így érkeztünk el ahhoz a ponthoz mikor is eldöntöttük, hogy a következő nagyobb dobású koncertünk, melyet a Rock napjára terveztünk viselje az oldal nevét, összefonva a két történetet és jött létre a FÉMVÁR:HU fesztivál. Melyen a hazai rock és metal zenekarok krémje fog fellépni. A feltörekvő helyi Broken Smile vállalta a kezdést, egy laza Rock zene egy apró hölgy énekessel, akinek azonban óriási hangja van.

A folytatásban jön a szintén helyi, de már elég sikeres Hátsó Ajtó. Ők igazi dögös rock n’ roll-t játszanak és már több országos turnét is lebonyolítottak többek között a Rómeó Vérzik zenekarral és azt ígérték a készülő új nagylemezükről csak ezen az estén adnak egy kis ízelítőt, a megjelenés előtt, így mindenképpen egy exkluzív buli lesz.

A Bloody Roots-ot már senkinek sem kell bemutatni Smici Balázs fiával ismét megmutatja, hol lakik a thrash istene. A remek bemutatkozó lemezükről tolják majd a jobbnál jobb számokat. Majd Vigi is megmutatja, hogy ő is tud a fiával legalább ilyen szinten zenélni és eltolják az Aurora eszenciáját rengeteg régi klasszikussal, pedig akkor már éppen senki sem fog iskolába járni. Utolsó előttiként lép színpadra friss Fonogram győztes Leander mely az utóbbi évek legnagyobb sikertörténetét produkálta metal téren az undergroudból a Sony szerződésig. És a már lemezmegjelenés előtt slágerrá váló nótákat hozzák el nekünk, bizony nekünk nem lesz szomorú a vasárnap egy ilyen buli után.

A fesztivált a Vulgar Display of Cover Pantera tribute zenekar zárja, és az utolsó energiákat is kicsavarja a közönségből, hogy mindenki megkapja azt, amiért aznap élő rock koncertre jött és nem otthon nyomogatta a billentyűket és hallgatta a műanyagot. Vörös Attilánál nem nagyon lehet jobban játszani Dimebag riffjeit szólóit. Természetesen hagyományteremtőnek szánjuk ezt a fesztivált, amit ezután évente meg kívánunk rendezni a Rock napja alkalmából. Gyertek el minél többen akár távolabbról is, mert egy remek napnak nézünk elébe és mutassuk meg hogy van ennek a műfajnak jövője Mert a kereskedelmi adókon mostanában csőtörés van és ömlik a sz..!

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: