Cselló-metál Leecher-módra

Cselló-metál Leecher-módra

A magyar zenei színtéren unikumnak számító Leecher zenekar szimfonikus metált játszik, amelynek alapját rendhagyó módon nem gitárok, hanem torzított csellók képezik. A hangzást továbbá számítógépes elektronika erősíti és tiszta női ének egészíti ki. A zene néhol lágy, néhol viszont igencsak zúzós, helyenként hörgéssel fűszerezve. Dalaik főként (gyakran fájó) emberi érzelmekről szólnak; névválasztásukban (Leecher: másokat kihasználó személy, vérszívó) is tükröződik egyik céljuk, hogy érzelmeket váltsanak ki a hallgatóságból.

A zenekar 2008-ban alakult, s azóta számos élményben lehetett részük: 2011-ben például felléptek a műfaj egyik legnagyobb képviselője, a holland Epica előtt, kétszer is (Pozsonyban és Budapesten), valamint zenéltek a német gótikus-szimfonikus metált játszó Haggard zenekarral, 2013-ban pedig az olasz Wild Life Rockfesztiválon álltak közönség elé.

A banda a szinte folyamatos tagcserék ellenére (2011 óta gyakorlatilag nem telt egy úgy egy év, hogy a felállás ugyanaz maradt volna) aktívan koncertezik, de a kényszerszünetek idején sem unatkozik. Ilyenkor dalokat ír, vagy felvételeket készít. A dalok kizárólag angolul léteznek: ennek oka főként az angol nyelv rugalmassága, egyszerűsége, nem utolsósorban pedig így szeretnének nyitni a nagyobb közönség, külföld felé.

A zenekar – többnyire búskomor, szomorú szövegeik ellenére – vidám, nyitott társaság, amely leginkább a koncerteken tükröződik. Fellépéseiket a mozgalmasság, lendület jellemzi, előszeretettel viselnek szokatlan, meglepő ruhadarabokat, kiegészítőket. Közös jellemzőjük, hogy rendkívül szeretnek bádogkádban gyertyákkal habfürdőzni a kert közepén, lehetőleg 10 fokban, vagy hullócsillagnézés közben, esetleg mindkettő.

És hogy mit gondolnak a Rock Napjáról?

„Létezik egy zenei irányzat, amely országunkban meglepően kevés figyelmet kap méltánytalanul, ez pedig a rock zene. Ez és ennek egyéb alműfajai nemcsak szórakoztatásra alkalmasak, hanem igen komoly érzelmek kifejezésére is. A rockzene nem halott dolog, nagyon is szükséges, hatásos önkifejező eszköz, társadalomformáló hatással bír, a szélsőséges, bántó, zavarba ejtő tények kimondása is többek között ennek a műfajnak a feladata volt, és napjainkban is az. Támogatnunk kell minden olyan kezdeményezést, amely ezt a műfajt népszerűsíti, megismerteti az emberekkel. Ezért tartjuk a Rock Napját rendkívül jó ötletnek.”

  

Weboldal link: –

Facebook link: https://www.facebook.com/leechermusic


Warning: require_once(/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php): failed to open stream: No such file or directory in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php' (include_path='.:/usr/local/php5.6/lib/php') in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151