Dissonance

Dissonance

A zenekar alapító tagjai Magyar Péter, Vasas Károly és Virág Csaba már óvodás korukban ismerték egymást, és mint jó barátok között ragadt át egyik emberről a másikra a zene szeretete és tanulása. Eleinte Karesz és Csaba szólógitárosként gyakoroltak együtt. Ahogy telt az idő Peti vett dobot, Csaba átállt basszusgitárosnak és így alakult meg 2008-ban a Mérföldkő zenekar.

Ekkor saját maguk szórakoztatására hobbi szinten zenéltek a hétvégéken. A zenei ízlés csupán kis mértékben különbözött, a Led Zeppelin-t mindenki szerette, ezért leginkább tőlük játszottak dalokat. Ebben a felállásban telt el közel négy év, ami évenként 1-2 instrumentális koncertet jelentett a helyi bükkzsérci italozóban, a favágó napon, de jártak a tardi falunapra is zenélni.

Ahogy teltek az évek, 2012. márciusában csatlakozott két mezőkövesdi tag is Lázár Anita és Murányi Tamás személyében, akik mikrofont ragadva betöltötték az énekesi szerepeket, így a banda újult erőre kapva Dissonance néven folytatja útját.
Számos koncerttel a hátunk mögött egyelőre még feldolgozásokat játszunk, de nyári terveink között szerepel a saját dalok írása és felvétele is a koncertek mellett. Akik inspirálják a zenekart: Led Zeppelin, The Pretty Reckless, Guano Apes, Black Label Society stb. A zenekarnak még nincs kialakult egyéni stílusa, de igyekszünk megtalálni azt a stílust a rock/metál műfajon belül, mely igazán illik hozzánk.

A zenekar követhető a Facebook oldalán: http://www.facebook.com/TheDissonanceBand

Dissonance a Rock NapjánMagunkról:

Anita a zenélésen kívül esküvőszervezőként dolgozik – bátran lehet keresni, ha házasodni készülsz -, emellett óvodapedagógusnak tanul. Nagyon szereti a gyermekeket és igen fontosnak tartja a korai zenei fejlesztést, zenei ízlésformálást („Anita néni! Mikor hallgatunk már rock zenét?” – Aranyköpés az egyik ovistól). Karesz jelenleg felsőfokú szakképzésben vesz részt, ezen kívül Petivel és Csabával karöltve harcművészetet tanulnak és szereti a fagyit.

Tamás szintén felsőfokú szakképzésben vesz részt, Karesznak csoporttársa. Szeret focizni, teniszezni, futni és floorballozni, de legfőképp zenélni és a különféle rendezvények sem zajlanak le nélküle. Peti közgazdászként végzett, dolgozik. Ahogy ideje engedi, szeret sportolni és zenélni. Csaba tanárnak készül, jelenleg matematikát és programozást tanul, emellett a sport az ő életéből sem hiányzik.

Rock Napja:

A Rock Napja azért fontos számunkra, mert így az emberek lehetőséget kapnak arra, hogy eljussanak ingyen élő rock zenei koncertre. A médiumokból nincs lehetőségük az embereknek, hogy a jobbnál jobb magyar rock zenekarok megismerjék, hiszen a médiában nem nagyon lehet vele találkozni. Ez a nap az összefogásról szól és arról, hogy népszerűsítsük a rock zenét.
Zenekarunk a Rock Napját Mezőkövesden a Boomerang Biliárdszalon támogatásával, helyi bandákkal karöltve ünnepli a rockzenét egy szabadtéri rendezvény keretein belül.

Dissonance kezdés: 20.00 Mezőkövesd, Szent László Tér

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: