Dűne

Dűne

Az, hogy egyszer elkezdjen zenélni együtt az két ember aki ugyanazon a helyen dolgozik, az egyik dobol a másik meg gitározik…hát ilyet már ugye láttunk?… ez volt a „Dűne zenekar” alap kezdeménye. Ráadásul az izgalmak fokozása végett hirdetéseket adtunk fel tagok keresésére. Nem is akár hol, zenei oldalakon… hú de izgalmas mi?… Meglepő de válaszoltak…

Két srác írt is nekünk, hogy már rég együtt játszanak, (Blues Hard) összeszokottak és szívesen próbálnának velünk.Lebeszéltük a találkozót, lementünk a próba helyre megtörtént a kézfogás, bemutatkozás stb., és úgy eljátszottuk elsőre azt a számot amit megbeszéltünk, hogy csak lestünk egymásra!

Na ott alakult meg a Dűne, 2011. Február 25-én!

A vicces még a történetben, -ahogy az később kiderült- Ők csak azért jöttek le velünk próbálni mert a saját zenekaruknak énekest kerestek, és úgy gondolták majd a miénket elcsábítja hozzájuk! Ezzel csak annyi volt a gond – és ez csak ott derült ki – nekünk sem volt :) De fúra mód maradtak, így lett basszusgitárosunk és szólógitárosunk…

Azóta már túl vagyunk az egyéves fordulónkon, ráadásul olyan dolgokra inspiráljuk egymást amire egyikőnk se gondolt.

A zenénket nagyon nem szoktuk jellemezni, sem besorolni de ha kellene, egy Stoner/Blues alapokra épülő Rock zene. Az egy év alatt volt szerencsénk már játszani pár helyen Budapesten, többek közt a Mappa Clubban, Totál Metálban, az R33-ban, a Zúzda Rockertben, Filterben, Szférában. Külön köszönet ezért a Burning Full Throttle zenekarnak is a sok segítségért és biztatásért!

Ráadásul sikerült fel venni az első bemutatkozó demónkat, a Blue Jam-ben, amit innen, az oldalunkról le tudtok tölteni

És most Június 16-án, újra lehetőséget kaptunk, hogy újból zenélhessünk a R33-ban a Summer Fuzztiválon.

Ez a rendezvény és általa mi is, csatlakozott a Rock Napja közösségéhez, akiknek célja, hogy az ezen a napon ünnepelje mindenki együtt a rockzenét! Azért is örülünk az ilyen kezdeményezéseknek, mert ebben a terjeszkedő digitális világban, kevés lehetőség van az élő zene terjeszkedésének, ráadásul, ha rock zenéről van szó! Igazán tiszteletre méltó és nekünk is erőt ad, hogy vannak akik még harcolnak ezért! Csatlakozzatok minél többen, hogy lássák mennyien vagyunk!

Mindenkinek jó zenélést, és rockban gazdag programot kívánunk erre a napra! És persze után!

Let’s Stone!

Tagok:

stoneRat – dob
Dude – gitár/ének
Hippy – gitár/ének
sMut – basszusgitár/vokál

Elérhetőség:


http://dunezenekar.hu/

http://www.facebook.com/dunezenekar

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: