Eclipse of the Sun

Eclipse of the Sun

Bár zenekarunk története még 2008-ra nyúlik vissza – ekkor alakult meg a death metalban utazó Duath zenekar, melyből kinőtte magát jelenlegi formációnk -, az Eclipse of the Sun valójában 2010-ben alakult, mikor is a mai felállásunk létrejött, s komoly stúdiós és próbatermi munkával napvilágra hoztuk első demónkat.

Zenénkben igyekszünk a doom és a power metal határmezsgyéjén mozogni, némi szimfonikus töltettel színesítve az amúgy is széles hangulati skálát. Hatásainkat, példaképeinket leírni szinte lehetetlenül hosszú lenne, hiszen mind a négyen nagyon sokféle zenét hallgatunk. Akik ismerik a dalaink, elsősorban olyan neveket szoktak emlegetni, mint az Iced Earth, Septic Flesh, Nile, Vintersorg, Nevergreen stb. Tény, hogy célunk a változatosság, de igyekszünk arra, hogy zenénk ne öncélú legyen, hanem egy sajátos, egyedi írt hordozó kerek egész, ami elsőre és sokadjára is izgalmas tud lenni.

Szövegeink már meglévő mitológiákból, és saját mitikus szimbólumrendszerünkből egyaránt építkeznek – filozofikus gondolatokat, kérdéseket feszegetve. Előreláthatólag következő anyagunk, mely a debütalbum lesz, nem csak zeneileg, de szövegileg is koncepcionális lesz – egy már meglévő, hamarosan meg is jelenő novellát fog feldolgozni.

Mivel túl sokáig szenvedtünk a kezdeti tagcserés problémáktól, s most úgy tűnik, végre megvan a legerősebb felállásunk, igyekszünk meghódítani az ország legtöbb deszkáját! Természetesen a legtöbbet Székesfehérváron lehet majd rólunk hallani, de igyekszünk hamarosan Szegeden, Budapesten, Győrben, Tatabányán és Pécsett is feltűnni.

Első és második anyagunkat eddig mind a szakma, mind a nagyérdemű rendkívül jól fogadta, ők is és mi is elsősorban azoknak ajánljuk zenénk, akik szeretik a monumentális, változatos és igényes metal zenét!
Honlapunkon s az alábbi linkeken bárki elérheti, meghallgathatja és le is töltheti a 2011-es demónkat, s a 2012-es Symbols EP-t:
www.eclipseofthesun.fw.hu
http://soundcloud.com/eclipse-of-the-sun
http://www.myspace.com/eclipseofthesunband
http://www.facebook.com/eclipseofthesunband

A ROCK NAPJÁN, június 16-án Székesfehérváron a Pucok Klubban lehet majd minket megnézni, este 11 órától! Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy vannak még ilyen megmozdulások kicsiny országunkban, és hogy vannak kreatív emberek, akik ebben részt is tudnak venni, mind a kitalálásban, mind a megvalósításban!

A rock zene ma nehezebb helyzetben van, mint valaha, és a jövője csakis rajtunk áll. Ha a rockerek nem hallgatnak új zenéket, ha nem járnak koncertre, akkor ez a zene, mivel a média alapvetően elzárkózik tőle, el fog tűnni. Ám most itt az idő, a lehetőség, hogy ez megváltozzon!

Reméljük, hogy a ROCK NAPJA egy méltó ünnep lesz, melyen mindenki, akit érdekel kedvenc zenénk múltja, jelene és jövője, velünk együtt részt vesz, s így együtt be tudjuk majd bizonyítani, hogy igenis a ROCK ÖRÖK!

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: