ÉnÉgető

ÉnÉgető

Rock Napja, nagy ötlet, ha már tényleg mindennek napokat szentelünk, miért ne lehetne ennek is. Rock Napja, ebből mi sem maradhatunk ki, igaz a zenénk nem klasszikus rock, se metál, se punk, se semmi, illetve mind egyben, de a lényeg, hogy rock zenészek, rocker lelkek vagyunk, így hát csatlakozunk.

Külön kis ünnepet szentelünk a nagy közös egynek, zenébe oltót irodalmi performance-unkat pedig kiegészítjük egy kis csemegével. Tinédzser korunk nagy bandáinak és a minket ért hatásoknak emelünk kalapot, miközben celebráljuk a napot, de hogy kiktől is mit fogalmazunk át a saját nyelvezetünkre az legyen meglepetés.

Szóval aki a Rock Napja alkalmából bizalmat szavaz az ÉnÉgetőnek, és eljön este 20:00-ra a Lilaköd Könyveskávézóba (1136, Budapest Tátra u. 22.) annak egyszeri és megismételhetetlen élményben lesz része, erről HCPatkány és SEPUMalac gondoskodnak.

ÉnÉgető a Rock Napján a Lilaködben

Kiknek ajánljuk az estét?

– akik nyitottak az újdonságra, az elmebetegségre és szeretik a kísérletezést
– akik szeretik, mikor a rock zene találkozik az irodalommal, vagy az irodalom találkozik a rock zenével
– az életművészeknek

Kiknek nem ajánljuk az estét:

– akik a szigorú műfaji határokon belül mozognak
– akik nem szeretik a viccet, a verset vagy a rockot

És akkor a lelkesítés mellé egy pár szót magunkról:

Énégető a Rock NapjánAz ÉnÉgető zenekar 2011-ben egy novemberi napon alakult. Budapesti duó formáció, gitár és ének felállással. A név maga a buddhizmusból ered, tehát az egó, az énkép felégetésére utal, de értelmezhető úgy is, hogy a zenekar tagjai égetik magukat mások előtt. Ízlés dolga. A zenénket nem próbáljuk meg besorolni, mert magunk sem találjuk a megfelelő címként, de az biztos, hogy a rock műfajon belül mozgunk, de minden számban más és más hatás érhető tetten (punk, trash, rock’n roll). Ha mindenképpen kategórizálni kell, akkor maradjunk az alter-rocknál, az egy szép és tág fogalom.

A zenekar repertoárja sem szokványos összetételű, vannak saját dalaink, amik klasszikus dal felépítéssel bírnak, és vannak saját vers megzenésítéseink, illetve prózai felolvasás zenei kísérettel.

Az ÉnÉgető lényege a játék, a kalandorkodás a rock zenei műfajok sűrűjében és az irodalom perifériáján. Szeretjük a viccet, de szeretünk gondolkodásra is serkenteni, érzelmeket feltárni, ezért a koncertjeinken egy szigorúbb hangvételű dal után simán jöhet egy poén. Állandó törzshelyünk a Lilaköd Könyveskávézó, visszatérő lelkek vagyunk a Trafik Klubban is, és bárhol megfordulunk, ahol nyitottak az elmebetegségre.

Tagok:

Énégető zenekar a Rock NajánHCPatkány – ének, dalszöveg
alias Virág Balázs Face, kortárs, underground költő, közlés kényszeres és munkamániás személyiség, a do it yourself és a buddhista filozófia megszállottja, cyberpunk- életművész- kalandor, aki nem akar mindent megtenni, csak bármit.

SEPUMalac – zene
alias Mészi Gyuri, a kalandvágyó rockandroller, aki a PitStone zenekar „másik” gitárosaként a klasszikus, régi jó dolgokat ápolja, az ÉnÉgetőben pedig kiéli a lelkének összes beteg rezdülését.

 

Az ÉnÉgető példaképei:

Henry Rollins
Ian MacKaye
Boris Vian
Tom Waits
Soulfly
Kimnowak
Aerosmith
Goldblade
Jello Biafra
Tankcsapda
Akela
Motörhead
Manu Chao
Tudósok

ÉnÉgető a Facebookon:
https://www.facebook.com/pages/%C3%89n%C3%89get%C5%91/187409051340346

ÉnÉgető Youtube csatorna:
http://www.youtube.com/user/enegeto

Soundcloud:
http://soundcloud.com/enegeto/sets

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: