Friday zenekar

Friday zenekar

A Friday zenekar 2012 áprilisában kezdi el az új lemez feljátszását, amely ingyenesen letölthetõ lesz! A lemez a “Choosing the Future” nevet kapta és elõreláthatóan még az idén júniusban, szerzõi kiadásban fog megjelenni.

A Friday zenekar 1998 november13-án alakult. Alapító tagok: Rom Gabriel (ének, gitár), Szabó Attila (dob), Kovács Krisztián (basszusgitár), Jusztin Norbert (gitar). A zenekar 1999 novemberében játszotta fel az elsõ demóját, a FREE-t. Évente 10-15 koncertet adva, hobbi szinten ugyan, bár heti rendszerességgel gyakorolva a második helyen végeztek, a Klikk Pub tehetségkutatóján 2000-ben. Ezzel több órányi stúdióidõt nyertek, és a Klikk válogatáslemezén megjelent 2 dal, a NEXT FRIDAY és a FREE.

2000-ben Norbi kivált a zenekarból, így Gábor, Krisz és Csita trióban nyomult egészen a 2004-s feloszlásig. A zenekar négyszer cserélt dobost rövid karrierje alatt, ami rettentõen lassította a lemez elkészítését. Közben Gábor és Krisz belépett az Oláh Zsolti által vezetett REMORSE-ba, ami aztán teljesen elvonta a figyelmüket a FRIDAY-rõl. A HARC! lemez megírása és az évi 50 Remorse koncert azt eredményezte, hogy a FRIDAY csendesen feloszlott.

Gábor a HARC! lemezbemutatója után Angliába költözött. Hat év után visszatért, majd találkozott Pál Péter gitárossal (Drasticmeans) és eldõlt, hogy újra lesz FRIDAY-t. 2011 nyarától aktívan gyakorol a banda, és még novemberben megjelent az új 4 számos demó.

Tagok:

Pál Adrian – basszus
Pál Péter – gitár
Rom Gabriel – ének,gitár
Gyurovics Attila – dob
2012 áprilisában kezdõdik az új lemez feljátszása, amely ingyenesen letölthetõ lesz!

A lemez a “Choosing the Future” névre fog hallgatni, és elõreláthatóan még az idén júniusban, szerzõi kiadásban fog megjelenni. Addig is klikkelj a banda Facebook és oldalára!

facebook.com/fridaymetalband

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: