Head for the Sun

Head for the Sun

Head for the Sun zenekar-Stoner/sludge/rock/metal. A zenekar 2011októberében alakult Budapesten, első koncertünket 2011 decemberében adtuk a 3. Stoner Blog születésnapi buliján az R33-ban. A koncert rögzítve lett és a saját számok letölthetőek innen. A zenekar pedig követhető a facebook-on is (meg persze like-olható is): http://www.facebook.com/HeadForTheSun.

A zenekarunk által játszott zene műfaját nehéz behatárolni, valahol a stoner és sludge határán mozog, bár nem nagyon szeretjük ha beskatulyáznak bennünket bármelyik kategóriába. Húzós riffek, szörcsögős gitár, dallamos énektémák jellemzik a dalainkat. A banda tagjai mind régi motorosok, több zenekart megjártunk és rengeteg itthon és külföldi koncerttapasztalattal is rendelkezünk. A megalakulás óta folyamatosan vannak koncertjeink mind a fővárosban, mind vidéki klubbokban.

A rock napja számunkra azért fontos, mert így talán több embernek lesz lehetősége arra, hogy eljusson egy ÉLŐ koncertre, ahol remélhetőleg rock zene fog szólni. Mivel a magyar médiából szinte teljesen száműzve van a rock, ezért a legtöbb embernek esélye sincs arra, hogy a sok tehetséges magyar rockzenekarból egyet-egyet megismerjen a médiumokból. Ez a nap többek között arról szólna, hogy népszerűsítse a rockot, és ismét legyen létjogosultsága a zenei TV csatornák és rádiók játszási listáján.

Mi a rock napját az R33 Summer Fuzztivál keretein belül fogjuk ünnepelni baráti stoner zenekarokkal, igazi Hawaii feelinggel, egy amolyan időutazással a 80-as évek Amerikájába: olcsó sörrel, Hawaii inggel, virágos nadrágokkal, bikinis csajokkal.

Ha pedig ezeket a sorokat olvasod az azt jelenti, hogy Te egyike vagy azon keveseknek, aki a rock zenét életben tartja. Vigyél magaddal embereket a koncertekre, postolj facebookon rock zenét, ismertesd meg a környezetedben mindenkivel, milyen az élő-hangszeres zene. Pénteken és szombaton pedig rángasd őket koncertre a TV-zés helyett!

A végére pedig néhány sor, amit külföldi stoner oldalak írtak a zenekarról:

Stoner Rock Is Here To Say:
“stoner rock sludge hatásokkal… király, súlyos riffek… kalapáló basszus és dob… nagyon jó ének”
http://insane-riez.blogspot.com/2012/01/no-turning-back.html

Welcome to the Void:
“…hangos stoner riffek… a basszus hozza a kellő groovokat… várom a banda következő lépését!”
http://welcometothevoidgr.blogspot.com/2012/01/bands-to-check-outhead-for-sun-molon.html

The Sleeping Shaman
“superfuzzed stoner rock”
http://www.thesleepingshaman.com/news/hungarian-stoners-head-for-the-sun-announce-free-live-download/

Soda Shop
“Ok, mit kapsz ha reinkarnálod a Kyuss első felállását, és a föld másik oldalára helyezed őket? A végeredmény lehet, hogy meglep, de valószínű, hogy a Head For The Sun lenne az a banda. Megvan bennük a seggszétrúgó stoner/desert vibrálás.”
http://thesodashop.wordpress.com/2012/01/30/introducing-head-for-the-sun/

Head For The Sun a Rock NapjánTalálkozunk a Head for the Sun koncerteken! KÖSZÖNJÜK!

Tagok:

Rico – gitár
Béci – bass
Dani – dob
Rafko – ének,gitár

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: