Idióták, Bátaszék

Idióták, Bátaszék

Többnyire a Tolna-megyei Bátaszékről származunk, leszámítva drága basszusgitárosunkat, hisz ő bátai.

Mindannyian Bátaszéken a II.Géza Gimnáziumban tanulunk, nem meglepetés, hogy a zenekar is a Gimnáziumi farsangra jött létre ötletként. Pár héttel később az iskolai Gálán hatalmas sikerű fellépésünk volt, így már mindenki tudta, hogy ezt komolyan kell csinálni. A zenekar egyik fő rajongója, és mindannyiunk barátja, Sztojka Nikoletta csatlakozott bandánkhoz ötödik tagként.

Stílusunkat tekintve a rock és a punk között vergődünk, repertoárunk márcsak nevünkből adódóan is telivan Green Day számokkal, de mellettük játszunk még Ramonest, Ocho Machot stb és klasszikus magyar zenekarok számait “enrgikusabb” változatban (Bikini, Beatrice, Republic, Dinamit).

Mayer Emese angoltanárnő menedzseri munkáinak köszönhetően fellépési lehetőséghez jutottunk a 14. Bátaszéki Tavaszi Fesztiválon, ahol öt számot adtunk elő az Irígy Hónaljmirigy előtt. Mondanom sem kell, bármilyen nagyképűség nélkül, imádtak minket.

Május 31-én, Baján részt vettünk egy angol nyelvi versenyen, ahol a ‘Wake me up when september ends’-et játszottuk. Különdíjat kaptunk a produkciónkkért, és a bajai tv felkérésére egy másik számot is előadtunk.

Meghívást kaptunk Bátára is, a Dunai Halászok Halünnepére (július 6.), ahol a P.Mobil (!) előzenekara lehettünk, egy 45 perces műsorral.

Július 17-én Dunaszekcsőn, a Lugio napokon léptünk fel szintén egy 45 perces őrülettel, és hála a szekcsői fiatalok bulis természetének oltári koncertet adtunk.

Augusztus 11-én a bátaszéki Iparos Kávézóban léphettünk fel. Nagyon nagy bulit csináltunk, utánunk a RockAntRoll játszott, akikkel több számot is lejátszottunk.

Jelenleg új számokat tanulunk, gyakorolunk és felkérésekre várunk.

A zenekar tagjai:
Sztojka Nikoletta – Gitár
Péter Tamás – Ének, Trombita
Egle Károly Kende – Gitár, Vokál
Farkas Tamás Barnabás – Basszusgitár
Egle Gyula Koppány – Dob

  

Weboldal link: http://amerikai-idiotak.webnode.hu/

Facebook link: https://www.facebook.com/amerikaidiotak


Warning: require_once(/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php): failed to open stream: No such file or directory in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php' (include_path='.:/usr/local/php5.6/lib/php') in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151