Interjú Kalapács Józseffel

Interjú Kalapács Józseffel

Kalapács József, a hazai rockélet legendás énekese válaszolt kérdéseinkre. Ő volt az első híres rockzenész, aki csatlakozott a Rock Napja kezdeményezéshez, és az arcát is adta hozzá. Hamarosan jön a vele készített, rendkívül látványos Rock Napja video, de most első sorban zenei munkájáról kérdeztük.

1. Április végén jelenik meg az új album, Poklok és mennyek között címmel. A rajongók már tűnök ülve várják. Milyen jellegű számok lesznek a lemezen? Hozzák a megszokott Kalapácsos lendületet, vagy új kapukat is próbáltok nyitni?

Rock jellegűek. Talán az eddigi leglendületesebb albumunk, de nem döngetünk kapukat, ha nyílniuk kell, kinyílnak.

2. Pontosan hogyan és mikortól lehet hozzájutni a lemezhez? Ha jól láttam már a lemezbemutatón is meg lehet vásárolni.

Ma már szinte minden értelmesebb rock lemezboltban lehet kapni az albumot és persze a Kalapács koncerteken is hozzájuthatsz a többi cikk mellett. Van már új póló is.

3. Az ország több pontján is lehet veled találkozni a lemezmegjelenés után. A régi számokat is játsszátok majd, vagy inkább a Poklok és mennyek közöttről hallatunk dalokat?

Természetesen mindig a teljes életműből csemegézünk, de idén sokszor spéci összetételű műsorra lehet számítani.

4. Sok próbával és felkészüléssel jár egy új album megjelenése? Mennyire terhel ez le téged?

Annyira terhelem magam, amennyire jólesik.  Sok más dologgal is foglalkozom, oda is kell az erő.

5. A Kalapács zenekaron kívül milyen egyéb helyen lehet még veled találkozni mostanság?

Mindenféle dolgokba beleártom magam, élvezem a zajló életet. A Kalapács és az Akusztika zenekarral is egyre több koncertünk van, aztán idestova 18 éve játszom a Madách színházban a Macskákban, vendégeskedem a Nyíregyházi Mandala  Dalszínház István a király és Egri csillagok előadásain, játszom a Sziget színház Honfoglalás rockoperájában. Önálló esteket is adok, ahol a megzenésített költészeté a főszerep, vendégeskedem zenekaroknál koncerteken és lemezen is, vagy például a közeljövőben tv sorozatban is látható vagyok, a királyi egyesen a Marslakókban játszom egy epizódban. Ezeken kívül még jöhet ez-az, mert bírnám.

6. Te meg fogod ünnepelni a Rock Napját? Ha igen, hogyan?

Június 16-án eléggé erős ünnepi koncerten veszek részt. Csókakőn lesz az első köztéri Horthy Miklós szobor felállítva. Ezen a jeles eseményen már délután énekelek, valamint a szintén ebből az alkalomból 18 órakor kezdődő konceren a Kalapács és az Akusztika zenekarral játszom az Ossián és a Romantikus Erőszak társaságában. Nem is lehetne jobb az időzítés.

7. Szerinted milyen hatással lesz a Rock Napja a zenei életre?

Valójában nekem minden napom a rocké, de jó, hogy van egy direkt napja is a jó öreg rock’n’roll-nak. Ha ez a dátum csak annyiban befolyásolná a zenei életet, hogy ezen a napon a nyált és a műanyagot háttérbe szorítaná a médiában a rockzene, az már siker lenne.

8.   Milyen egyéb nagyobb volumenű koncertre számíthatunk még idén tőled?

Minden buli nagy lesz, de néhány egészen különleges koncert várható, hisz idén épp az 50. esztendőm taposom. A valódi születésnapomon, május 26-án Pécelen a Biker’s motoros parkban játszunk a Lord, a Blues Company, a Cool Head Clan társaságában. Itt szeretném először játszani élőben a Félszáz év című Kalapács dalt az új albumról.
Pécsett a Rockmaratonon az Omen zenekarral is adok koncertet, ott ez lesz a külön ünnepi ráadásom. Giga koncertet is tervezek Félszáz év címmel. Szeptember 14-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán szeretnék találkozni életem legátfogóbb életmű koncertje keretében mindazokkal a zenésztársakkal, akikkel együtt gyűrtük a rock’n’roll-t az elmúlt 30 évben. Mindegyik korszakomat a lehető leginkább az eredeti tagsággal szeretném megidézni monstre hanggal és látvánnyal.

9. Mit szeretnél üzenni azoknak akik ezt a cikket olvassák?

Mindhalálig rock’n’roll!

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: