Medvecukor

Medvecukor

2009-ben született az ötlet Dr. Berkovicz Mihály és Nyúl régi ismeretsége alatt egy alternatív zenekar megalakítására. Az elhatározás sok év közös zenélés után jött, meguntunk a négy falnak játszani, elindultunk egy ilyen vonalon, ahol nem csak a saját örömünkre, hanem a közönségnek is bemutatkoznánk.

Az ötletet pár demo felvétel követte, majd 2 évvel később mai formájában létrejött a Medvecukor. Zenekarunk 4 tagból áll, főként szegedi egyetemistákból. Sok féle stílus megfordul az egyéni ízlésekben, de úgy érezzük, megtaláltuk a közös hangot. Több zenekar és még több év zenei tapasztalata áll a hátunk mögött az alkotás jegyében.

Számainkban egy emészthető, mégis valami új, egyedi stílust nyújtunk a nagyérdeműnek. Úgy gondoljuk jelentősen “eligénytelenedett”, sablonossá vált a hazai zenei piac, főleg az alternatív műfajban és a rock irányzatainál. Ezt a hiányt igyekszünk pótolni.

Érdekességként megemlíthetjük, hogy minden a mi két (pontosabban négy) kezünk munkája a dalok és szövegeik megírásától kezdve az albumborítók kidolgozásán át egészen a klipek felvételéig. Jelenleg 3 videoklippel büszkélkedhetünk, és lassan elkészül a 2. albumunk is. Nemrégiben egy cikkel számolt be rólunk az Artsonline internetes magazin (http://www.artsonline.hu/verfrissites-medvecukorral/).

Medvecukor zenekar a Rock Napján

A zenekar célja a rock zenei paletta színesítése és természetesen a köztudatba való bekerülés is. Igen komoly, mindenre kiterjedő terveink vannak, legfontosabb kikötésünk a teljes fokú igényesség a zene minden terén, gondolva magára a dalokra, illetve mindarra, amivel egy bandának foglalkoznia kell a fellépéseken és a számok megírásán kívül is.

A Rock Napja egy igen remek megmozdulás véleményünk szerint, remélhetőleg széles körben elterjed, lesz foganatja. Hogy mit várunk el ettől? Olyan szervezettséget és elkövetkezendő lehetőségeket, ami összefogja mind a zenésztársadalmat, mind a közönséget, rajongókat. Legyen szó új ismeretségekről, közös koncertekről vagy szimplán egy jó buliról.

Reményeink szerint egyre több helyen megtalálhat minket a zenénkre szomjazó közönség, de első szereplésünk a most 16-ai lesz. Hogy is lenne ennél jobb bemutatkozó koncert, mint a Rock Napján az Éden Klubban?

Medvecukor zenekar tagjai - Rock NapjaTagok:

Dr. Berkovicz Mihály – ének, szólógitár, szintetizátor
Nyúl – dobok, percussion, vokál, szintetizátor
Szász Balázs – basszusgitár, vokál
Halmai Viktor – ritmusgitár

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: