Metál arcok Keletről – Naked Man

Metál arcok Keletről – Naked Man

A nyírbátori Naked Man zenekar 2011 nyarán alakult. A zenekar eleinte három tagot számlált, Pénzes János (dobok), Dorogi Benjámin (basszus) Dorogi László (gitáros). A terv egy könnyed punk, rock vonal erősítése volt, de fokozatosan gondolkodotunk egy keményebb, metálosabb vonalra való átállásban. Ebből adódóan szükségszerű volt még egy gitár/gitáros, így került képbe Szalacsi Gábor. Az első próbáinkat a debreceni HNO3-ban tartottuk, abból adódóan, hogy a tagok mind Debrecenben tartózkodnak hétközben. A zenei stílusunkat nagyban meghatározza az általunk hallgatott zenék tömkelege, amin felnőttünk, azonban szeretnénk egy egyedi szövegvilágot, hangulatot megfogni, de a zenekar még mindig keresi végleges identitását.
Lényeges megemlíteni, hogy repertoárunk nagy részét saját szerzeményű dalok alkotják, így adott volt, hogy ahogy ezek készülnek, folyamatosan rögzítsük is őket egy házi stúdió segítségével. A zenekar végleges felállása 2013 elején alakult ki, amikor Usztics Péter énekes csatlakozott a zenekarhoz. Ő a számok keverésénél segédkezett, és egy hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltuk őt az énekesi poszton, és annyira bevált a történet, hogy így is maradtunk.
Első színpadra lépésünkre 2013 március 16.ig kellett várnunk, ekkor a nyírbátori Airportban mutathattuk meg, hogy mire is jutottunk másfél éves munkánk után. A fellépést követően nagyszerű kritikát kaptunk nyírhír.com oldaltól.
Nem sokkal az első koncertet jelentő merényletünk után második helyén végeztünk az ÉTER tehetségkutató fesztivál közönség szavazásán, így elutazhattunk Egerbe, ahol négy számmal állhatunk színpadra, és nagyon hasznos tanácsokat, kritikákat kaptunk elismert zenészektől, és a zenei életben mozgó emberektől. Hocza Róbert (Mytra,Remorse) külön kiemelte, hogy világklasszis riffekkel álltunk színpadra.
A zenekar részt vett még egy tehetségkutatón 2013 nyarán, nevezetesen a Vekeri-fesztiválon, ahol szintén hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, Koroknai Árpi (Omen) meg is jegyezte, hogy a zenekarnak nagyszínpadon a helye.
Az Éter-fesztiválon való részvételünknek köszönhetően felfigyelt ránk egy fiatal srác, aki videoklipek készítésével is foglalkozik, így 2013 májusában leforgattuk a Sörpokol című dalunk videoklipjének első felét.
A klip második felét a 2013. október 5.-i debreceni koncertünkön forgatjuk le.
Nagy céljaink egyelőre nincsenek, szeretnénk minél több fellépési lehetőséghez jutni, hiszen nagyon kevés zenekar követi a metál vonalat, és azt gondoljuk, ez ellen tennünk kell. A közeli jövőben Debrecenben(2013 október 5.), Mátészalkán(2013 október 11.) és Nyírbátorban(2013 október 26.,2013 november 29.) is színpadra lépünk, utóbbi helyszínen két ízben is, ugyanis meghívást kaptunk Nyírbátor rocktörténelmének 40 éves évfordulója alkalmából megrendezett eseményre is.
Hamarosan újabb számokat veszünk fel, amelyeket a YouTube csatornánkon közzé teszünk.

  

Weboldal link: https://www.facebook.com/pages/Naked-Man-NMy/281418081969678

Facebook link: https://www.facebook.com/pages/Naked-Man-NMy/281418081969678


Warning: require_once(/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php): failed to open stream: No such file or directory in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php' (include_path='.:/usr/local/php5.6/lib/php') in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151