Ohrana

Ohrana

Valamikor 2007. Szeptember közepére tehető a Csajági, Ohrana zenekar indulása. A zenekar tulajdonképpen olyan fiatalokból állt össze, akik már gyerekkoruk óta szerették, hallgatták a nagy “klasszikusokat” a 80-90-es évek magyar metál zenéjének úttörőit, mint a Pokolgép, az Omen, a Moby Dick, az Ossian és egyéb zenekarok albumait!

Ezek a zenék természetesen kifejtették hatásukat az Ohrana stílusára. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen még ez előtt áll az a nem elhanyagolható két esztendő. Menjünk vissza 2004 tájékára, ahol elkezdődött a zenei pályafutás. A zenekar minden tagját Nagy Imre tanár úr nevelte a zenére, akinek a mai napig nagy hálával és köszönettel tartozik az egész csapat a kitartó munkájáért! Talán ez lehetett az egész forráspontja.

Elérkezett 2007, és hozta magával a vágyat, a zenélésre. A próbaterem biztosítva volt. Ide, eleinte összejárkáltak az akkori barátok, haverok. Voltak nagy bulik, gitárnyúzás, és egy 1000 éves Amati dob, ami iszonyatosan szólt. Ezután jött a komoly terv, a ZENEKAR. Kiss Sándor és Bánhegyesi Richárd közös szervezése alatt jött létre a banda.

Rideg Dávid, Kiss Klaudia, Baranyai Tamás csatlakoztak a zenekarhoz. Így 5 taggal elindult az Ohrana. Az első probléma ekkor ütötte fel a fejét.

Hangtechnikára volt szükség. Nos, a hangtechnikát kezdetben egy házilag gyártott 300 wattos mélyhűtő nagyságú fa dobozba szerelt elektronika, egy végfok és egy 4 sávos keverő jelentette. Ezen ordított a metál, a szomszédok kedvéért. Meg is kaptuk az első feljelentést, aztán a másodikat is, köszönjük szépen . :)

Mivel a zenekar fő támogatója: alias, Kiss Sándor “Rugó” és felesége Marika látta a zenekarban a tehetséget, akarást, jövőt. Úgy döntöttek, hogy támogatják a zenekart! Ezúton is örök hála nekik!!! Szépen sorban meg lettek a szükséges felszerelések. Több és nagyobb teljesítményű hangfalak, jó hangszerek, új keverő, új dob felszerelés. Elkezdődtek a koncertek, 2 havonta 1 fellépés. Később már havi szinten 1-1 koncertet bonyolítottak le. Még a pécsi Rockmaratonon is helyett kapott a zenekar, tehetségkutató kategóriában.

Baranyai Tamás a zenekar kísérő gitárosa Finnországban kapott tanulmányi lehetőséget, amivel élt, így a kint töltött időre , megállapodás szerint elhagyta a bandát, így kapott szerepet Labundy Milán a zenekarban. Ahogy telt múlt az idő, a zenekar teljesen összekovácsolódott már az új taggal, Milánnal. Új dalok születtek, rengeteg közös koncert, közös ötlet.

Már 2009 márciusában járunk, felmerül az ötlet, hogy kellene készíteni egy stúdió albumot, egy bemutatkozó lemezt. Hosszas kutakodás után megtalálták Pallagi Attilát az AMP stúdió tulajdonosát, és hangmérnökét. Nála vették fel az első lemezt 2009 áprilisában. A lemez Bilincsbe Verve címmel jelent meg, 4 dalt tartalmaz.

2011. szeptember: Elkészült az első (nem demó) lemez! A “Átkozott Kor” című album tartalmazza a demó lemez 4 nótáját, és felkerült mellé még 3 ütős téma!

2012-ben vagyunk, és a zenekar még mindig tépi a húrokat a Rock’N’ Roll színpadán!

A dobok mögött a 20 éves Rideg Dávid ül, aki 15 évesen fogott először dobverőt, kedvenc fesztje a PAFE!

A szóló és ritmus gitárnál egyaránt, a 21 éves Kiss Sándort találjuk. Sanyi 14 évesen kezdett gitározni, és kedvenc zenekara közé tartozik a Kalapács!

A Mikrofonnál Bánhegyesi Richárd 21 éve ordít, példaképe Kalapács József, 12 évesen vetette magát bele igazán a Rock ’N’ Roll rejtelmeibe!

Főként ritmus, de szólógitárnál is játszó 26 éves Labundy Milán 14-15évesen fogott először hangszert, és kedvenc fesztiválja a Rockmaraton.

A Basszusgitár kemény húrjait a 19 éves Kiss Klaudia pengeti, aki 14 évesen kezdett zenélni, kedvenc zenekara pedig a Lord együttes!

Pontosan mit is gondolunk a Rock napjáról?

Ez egy érdekes kérdés, hisz mi Csajágon lakunk, környékünkön 4-5 olyan esemény (fesztivál, találkozók) volt, ami megközelíthető lett volna, és műfajilag hozzánk közel állna! Ezzel a bulival szólhat a Rock ’N’ Roll még plusz egy időpontban! Teljes mértékben támogatni fogjuk, amennyire tőlünk telik, és nagyon jó ötletnek találjuk! Minél több embernek kell megismernie eme nemes műfajt, és be kell látniuk, hogy nincs is ennél jobb! ;) Toborozzuk a jövő Rockernemzedékét!

2012. június. 16-án, azaz a Rock Napján az Orhana Balatonfőkajáron, a Kórintusban zenél, 22.00-tól!

Az Ohrana zenekar weboldala: www.ohrana.hu
Ohrana a facebookon: https://www.facebook.com/ohrana.zenekar2007

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: