Punk Whiskey

Punk Whiskey

Fogyaszd felelősséggel! A Punk Whiskey együttes 2011. szeptemberében alakult meg néhány sör elfogyasztását követően egy budapesti ír kocsmában. Zenekarunk neve egy kedves ismerősünktől származik, aki szerint ez fejezi ki leginkább a zenénk által sugárzott kettősséget és mérhetetlen komolytalanságot :)

Vicces megjegyezni, hogy a stilizált logónkból zenekarunk nevét rendszeresen tévesen “Pink Whiskey”-nek olvassák ki :)  Célunk az volt, hogy a manapság egyre népszerűbb ír punk stílus hullámait meglovagolva igazi örömzenével szolgálhassunk a közönségnek, ahol a bulikat a jó hangulat és a tánc uralja, mindenek felett. Elsősorban a stílus legismertebb zenekarának, a Flogging Molly-nak számait adjuk elő, de vannak sajátos átdolgozásaink is (pl. Red Hot Chili Peppers, Metallica), ahol ismert slágereket “pánkviszkisítünk”.

A zenekar tagjai változatos zenei háttérrel érkeztek a bandába, van köztük klasszikus zenét tanult zenész és lelkes amatőr rocker is, ebből fakadóan a zenénk is meglehetősen eklektikus. Valamennyien Budapesten élünk, a többségünk már korábban is zenélt zenekarokban, van, aki a mai napig több zenekarban játszik egyszerre, de vannak olyanok is, akiknek ez az első.

Példaképünknek tekintjük a stílust világhírűvé tevő Flogging Mollyt (és büszkén őrizgetjük ereklyeként a gitárosának az aláírt pengetőjét), amely nem csupán a mi zenekarunk, hanem számos más magyar ír punk zenekar munkásságát határozza meg. Mély tisztelettel adózunk a magyar Paddy and The Rats és a Firkin munkássága előtt, akik Magyarországon ezt a stílust népszerűvé tették, valamit baráti viszonyt ápolunk a szintén magyar LochNesz-szel, aki ugyancsak a stílus képviseletében muzsikál.

Zenekarunk kifejezetten koncert zenekar, és büszkék vagyunk rá, hogy (tudtunkkal) Magyarországon a Punk Whiskey a 4. olyan zenekar, aki jelenleg ír punkot játszik és reméljük, hogy a mi koncertjeinkkel is sikerül némileg csillapítani a közönség buli utáni szomját. A jelenleg 7 tagú zenekarunk ars poetikája: buli mindenek felett!:) Sokat törjük a fejünket azon, hogyan tudhatnánk a tisztelt publikumot minél őrültebb tombolásra bírni, de figyelem: a Punk Whiskey túladagolás könnyen ártalmas lehet, tessék felelősséggel fogyasztani! :)

A zenekar bemutatkozó koncertje tavaly november végén volt a What The Fest?!-en, ahol az est utolsó és legsikeresebb produkciója voltunk. Bíztató jelnek vettük, hogy még az első fellépésünk előtt felhívott egy miskolci pub minket, miszerint őket egy whiskey forgalmazó cég szponzorálja és a cég szeretné, ha a Punk Whiskey fellépne náluk – ekkor még a zenekar gyakorlatilag frissen alakult volt, és nem tudtunk fellépést vállalni, de pozitív előjelnek vettük ezt a megkeresést, szükség van ránk! :)

A Rock Napját remek és hiánypótló kezdeményezésnek tartjuk, külön öröm olyan nagyszerű zenészeket látni az ügy mellett állni, mint Nagy Feró vagy Kalapács József, hogy John Petrucciról ne is beszéljünk! :) Megtiszteltetés, hogy részt vehetünk ezen a kezdeményezésen, külön öröm, hogy ezt a LochNesz zenekar születésnapi koncertjén tehetjük meg!

Punk Whiskey zenekar a Rock Napján

Tagok:

Melles Fanni – hegedű
Szendrei Gabriella – fuvola
Pálffy András – akusztikus gitár, bendzsó, tangóharmonika, vokál
Márkus Dániel – elektromos gitár, vokál
Vajda Viktor – dob
Szabó Tamás – basszusgitár
Rozsnyai Tamás – ének, szájharmonika

E-mail: 
Telefon: 06705893737
Youtube csatornánk: www.youtube.com/user/punkwhiskeyhun
Facebook: www.facebook.com/punkwhiskey

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: