Pyro Sapiens

Pyro Sapiens

2008 végén, szilveszter napján egy szórakozóhelyen töltötte estéjét négy rocker fazon, közülük hárman, név szerint Faragó Ferdinánd (ének), Halász Sándor (dob) és Kádár Tamás (szólógitár) épp egy újonnan alakuló együttes megalapítását tervezgették.

 

Nagy célokat tűztek ki maguk elé, kellő elhatározással, a stílusirány pedig nem is lehetett kétséges, mindhárman Maidenes pólóban feszítettek.A többi tag toborzása igen nehézkesen jött össze, sok basszus/szólógitáros kipróbálása után szinte sorsszerűen a Sziget fesztiválon épp egy Kalapács koncerten rohant felénk egy kibontott hajú, tetovált, félmeztelen srác, átvágva a közönségen, a nevünket kiáltva, lelkesen üdvözölve minket. Összenéztünk, vajon ki lehet ez és mit akar tőlünk?? Rövid beszélgetés után kiderült, hogy bizony ő volt az a negyedik srác azon az emlékezetes szilveszteren, akivel együtt buliztunk, basszusgitározik, és éppen nincs bandája. Az első közös próba után igencsak egymásra találtunk, így csatlakozott hozzánk Vigh Levente (basszusgitár) 2010 nyarán. Kiegészülve egy beugró gitárossal az első koncertet le is nyomtuk még az év decemberében, a Kék yukban, ami igen hangulatosra sikerült.

Az első stabil felállás rögtön utána jött létre Horváth Jakab csatlakozásával, akivel végigkoncerteztük egész 2011-et, és felvettük az első négy demónkat, sajnos igen gyenge minőségben. Jakab az év végén elhagyta az együttest, zenei ízlés eltérés miatt. Pár hetet újra végighirdetgettünk, de rá kellett jönnünk, egy zenész csak akkor jön, amikor jönnie kell, kereshetjük száz helyen, vagy egyen sem. Egy ismerősön keresztül vettük fel Koós Dániellel (szólógitár) a kapcsolatot, aki mint kiderült, szintén Iron Maiden fan, remek gitáros, és nem kevésbé jó arc. Úgy érezzük vele kiegészültünk, pár koncerten és az egyetlen használható anyagunkon, a frissen felvett „Gathering Darkness”-szen is túl vagyunk. Nyárra tervezünk még négy saját szám jó minőségű felvételét.

Pyro Sapiens zenekar a Rock NapjánA Pyro Sapiens bandanév még általános iskolás ötlet volt, a „bölcs tűz”, a rocker életérzésű emberek evolúciós szintje. A stílusunk a már említett Iron Maiden, illetve további klasszikus heavy metal bandák ösvényén elindulva, hangzásilag modernebb felfogásban. Mindenképpen szeretnénk valami újat nyújtani a zenénkkel, bár tisztában vagyunk vele, a stíluson belül már elég nehéz. A dalszövegeink angol nyelvűek, két okból: egyrészt a mi zenénk jobban hangzik vele, illetve a későbbiekben külföldre is tekintgetnénk. Az út elején járunk még minden szempontból, viszont már remek hangulatú bulikat szoktunk nyomni, egy amatőr együtteshez képest nagyszámúnak mondható, lelkes közönségünknek is köszönhetően. Mostmár 70-30 %-ban saját számokat játszunk, de megfordul 1-2 feldolgozás is, olyan együttesektől, mint a Judas Priest, Iron Maiden, Led Zeppelin, Scorpions, Black Sabbath, Helloween, és Mötley crüe. Soha nem csinálunk két koncertet ugyanazzal a setlisttel, és próbáljuk minél színesebbé tenni a buliainkat. A következő lépcsőfok elérni a profi szintet, és úgy gondoljuk, jó úton haladunk efelé.
A rock napján a Vadvirág táncházban fogunk fellépni 9 órától, a Rock Corn együttes társaságában. Rendkívül örülünk a kezdeményezésnek, és mindenben támogatjuk. A rock műfaj NEM halott!

Facebook oldal: http://www.facebook.com/pages/Pyro-Sapiens/136995619701696

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: