Refraction

Refraction

A Refraction 2007-ben alakult meg Cegléden, 3 állandó taggal: Koncz Gábor – gitár, Kótabé Tamás – basszusgitár és Górnagy Gyula – ének. A 2008-ban megjelent demó hangulatban eltérő 3 dalt tartalmaz, amelyek alapját korábbi zenekarokban játszott dalok adták, de addigra jelentős változásokon estek át.

A 2009-es nehéz év volt a zenekar számára. A dobos keresés, a próbaterem és felszerelés előteremtése, a zenekar pillanatnyi feloszlását idézte elő. A külön töltött idő hasznosan telt, ez idő alatt születtek ugyanis az első számok, amelyek körvonalazták a későbbi zenei irányvonalat.

Az igazi változást azonban a 2010-es év hozta meg az újraalakult zenekar életében, amikor belépett Bokor Péter dobos, aki változatos és egyedi játékmódjával hozzájárult a bandát jellemző zenei elképzelések megvalósításához. A zenekar első és legfontosabb célja a tagok által képviselt széleskörű zenei ízlés összefoglalása egy egységes modern műfajban, amelyben a klasszikus rock gitárszóló éppúgy megjelenhet, mint a szigorú “ipari” jellegű ritmusgitár riffek. Az ének tekintetében a legtöbb hasonló stílusú zenekarral ellentétben a tiszta hangképzés dominál, de előfordulnak hörgések, torzított, effektezett témák is. A zene helyenként megjelenő “furcsasága” a szövegvilág fokozatos változását okozta: a kezdeti hétköznapi témák – érzelmek, hangulatok – helyett a fantázia világa, az irodalom, a tudomány került előtérbe.

2011 novemberében készült el a “Save Our Souls” című öt számos EP, immár Bokor Péter dobjátékával, amely két – a 2008-as demón szereplő – szám átdolgozását és három vadonatúj “nótát” tartalmaz. A zenekar jövőbeli célja, hogy a helyi kisebb klubok után, minél több helyen bemutassa kb. másfél – két órás saját számokból álló koncertanyagát.

Hiánypótlónak tartjuk a rock napja kezdeményezést, örömmel csatlakoztunk hozzá, és örülünk a lehetőségnek, így mindenképpen ki akarjuk használni. Ha minden igaz, Cegléden is sikerül tető alá hozni egy rendezvényt, azonban még a helyszín kérdéses, így erről csak később tudunk bővebben nyilatkozni. Bízunk benne, hogy összejön a dolog, mert Cegléden mindig is volt rock élet, jó pár tehetséges zenekar működik a városban, és nagyon rá is férne, egy koncert ahol megmutathatják magukat a bandák. Elgondolásunk szerint egy 4 zenekaros bulit fogunk majd összehozni, ahol a rockon belül is több különböző stílus fogja képviseltetni magát, megmutatva ezzel, hogy mennyire változatos is ez a fajta zene…

Weboldal: www.refraction.hu

Refraction facebook: http://www.facebook.com/Refractionmetal

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: