Rock Napja: Csak most jön a java!

Rock Napja: Csak most jön a java!

Június 16-án az ország együtt ünnepelte a Rock Napját. 164 zenekar csapott a húrok közé ország szerte. A hurrikán azóta sem csendesedik az ereinkben. Sőt! Még csak most jön a java, mert 2012-től minden évben június 16 a Rock Napja!

Mindez nektek köszönhető, és annak a sokak számára életformának számító összetartó erőnek, amit úgy hívnak Rock!

Ez a szerteágazó és halhatatlan műfaj már régóta hajtja a bennünk pumpáló gépezetet, és akkora értéket képvisel a föld lakóinak életében, hogy a Rocksuli nem csak egy lázadó tini fantáziájában létezik. Sőt! Múzeumaink vannak, amiket kizárólag a Rock történetének tiszteletére építettünk, ami olyan neveket égetett örökre minden ember memóriájába, mint Elvis Presley, Gary Moore, Ronnie James Dio, Dimebag Darrell, vagy a ma is rock történelmet író James Hetfield, Bruce Dickinson, Rudán Joe vagy Deák Bill Gyula… ezt a listát évekig sorolhatnám.

A Rock zene olyan meghatározó alakjai is vitték a Rock Napja üzenetét, mint Nagy Feró a Betrice-ből, Vigi az Aurora-ból, Smici a Bloody Rootsból és a Moby Dickből, Kalapács József, akit az idősebbek a Pokolgépben ismerhettek meg, a mai fiatalok pedig a Kalapács zenekaron kívül számos más helyen is találkozhatnak vele, de még az amerikai Dream Theater zenekar gitárvirtuóza, John Petrucci is “Happy Day of Rock”-ot kívánt mindenkinek! A zenészek videó ajánlóját itt tudod megnézni.

2012-től nektek, rockereknek köszönhetően minden évben június 16-a a Rock Napja! Ez a rendkívüli összefogás már 128 000 embert megmozgatott a Facebookon, 44 helyszínen, több, mint 300 000 Watt teljesítménnyel döngölt a torzított gitár, számos rádió is velünk együtt ünnepelt.

Aki aznap koncertre ment találkozhatott a rock zene nagyjaival több helyen is. A VilágVeleje fesztiválon a megújult Tankcsapda osztotta az igét, Magyarország első metal bandájának, a Moby Dicknek egyik alapító tagja, Schmiedl Tamás a Bloody Roots-al zúzott Dombóváron a Fémvár.hu Fesztiválon. Ugyanitt a magyar punk-rock alapjait lefektető, és máig töretlen sikerű Aurora is csatlakozott hozzájuk Vigivel az élen.

A nagyok mellett az új generáció dallamai is felcsendültek. Dombóváron a Leander zenekar is fellépett, akik 2010 óta megállíthatatlanul törnek a csúcs felé. A Crazy mama klubban az EGO project is fellépett, akik nagyon jó úton haladnak, és egyre népszerűbbek az országban. A Thornwill és a Long Road zenekarok közösen szervezett koncertjén a Zúzda Rock Kertben pedig a Rock Napja egyik ötletgazdájával, Gábor Álmossal is találkozhattatok, aki maga is zenész, és a Thornwill frontembere.

Természetesen ne feledkezzünk meg a többiekről sem, hiszen országszerte  164 zenekar ünnepelte június 16-át, és hamarosan az ő szavaikkal is hallhatjátok hogy milyen is volt a Rock Napja, mert várjuk tőlük a koncert beszámolókat.

Rocker társaim, ti is mondjátok el, hogy mit csináltatok aznap, kinek a koncertjén voltatok és hogy hogyan éreztétek magatokat!

A hozzászólásaitokat ide a cikkhez, vagy a Rock Napja Facebook oldalra várjuk. S terjesszétek az igét, mondjátok el mindenkinek, hogy mostantól minden évben június 16-a a Rock Napja!

Le a kalappal a rocker társadalom előtt! Ez a nap mindnyájunké, köszönjük, hogy együtt ünnepelhettünk veletek!

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: