Sabbath Szombat

Sabbath Szombat

A Sabbath Szombat zenekart 2011 februárjában alakítottuk azzal a céllal, hogy a kemény zene alapjait lefektető Black Sabbath dalait továbbvigyük, hadd ismerjék meg a fiatalok, honnan is származik a jó muzsika. :-) Vékony Zolival már több mint húsz éve együtt muzsikálunk. Még 1990-ben alapítottuk a Primator zenekart Makón.

Leginkább saját nótákat játszottunk, de azért egy-két Metallica és Anthrax dal is belekerült a műsorunkba. Öt év után az élet úgy hozta, hogy Zolival egyidőben Szegedre költöztünk, így a makói zenekart nem tudtuk tovább folytatni.

Én közben beléptem egy szegedi zenekarba, a Fuckinsonba, ahol Maki volt az énekes. Rögtön kiderült, hogy a zene mellett emberileg is egyformák vagyunk, így egy életre szóló barátság szövődött közöttünk. A műsor magját Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC és Jimi Hendrix dalok alkották. Ennek a zenekarnak néhány gyönyörűen viharos közösen leélt év után 1996-ban vége lett, mert akkorra kicsit elegünk lett a R&R életformából. Mint mindenben, ebben is maximalisták voltunk, kivéve szerencsére a drogokat. De azon kívül minden megvolt, ami ezzel jár…

Maki családalapításon törte a fejét, én is lazítani akartam egy kicsit. Kapóra jött, hogy Vékony Zoli még mindig banda nélkül tengette napjait, és a régi Primator és a szegedi Holdcore zenekar romjain megalapítottuk a PH-t. Az együttes 15 éve alatt vagy harminc saját dalt írtunk, de mégsem ez hozta meg a “sikert”. A véletlen úgy hozta, hogy egy motoros fesztiválra hívtak minket, de úgy, hogy ismert magyar dalokat nyomjunk. Ekkor csináltuk meg a több mint tíz évig játszott feldolgozás műsorunkat P.Mobil, P.Box, Pokolgép, Dinamit, Beatrice és régi Edda számokból.

Az Árva testvérek közül Máté csatlakozott először hozzánk. 16 évesen került a PH-ba, és fiatal kora ellenére nagyon érett dobolást produkált. Volt honnan tanulnia: az apjának köszönhetően gyerekkora óta brit rockzenén nevelkedett. A testvére, Szilárd lett pár koncert erejéig a sofőrünk. Az utazások alatt összebarátkoztunk, és mivel basszusgitáros volt – éppen akkoriban basszusgitáros problémáink voltak – kipróbáltuk. Bevált.

Sabbath Szombat zenekar csoportkép2010-ben az énekesünk kiment Angliába. Egy darabig kölcsön énekessel dolgoztunk, de végül úgy döntöttünk, határozatlan ideig szüneteltetjük a PH-t.

A Sabbath Szombat megalakulásakor csak az énekes személye volt kérdés, de csak egy percig. Mivel Makival minden buli alkalmával zenekart alapítottunk – amelyekből kijózanodás után nem lett semmi – így nem volt kérdéses, hogy kit kérünk fel a feladatra. És ő 15 év kihagyás után két másodperc gondolkodással elvállalta.

Azóta a zenekar már elmúlt egy éves, rengeteg koncerten vagyunk túl. A műsor is összeállt. Egyelőre maradunk a Sabbath Ozzys korszakánál, de jó dalokban így sincs hiány. Nagy megelégedésünkre az emberek ismerik ezeket a nótákat, bármerre is menjünk játszani az országban.

Weboldalunkon és a Facebookon minden adat megtalálható a zenekarról. Koncert információk, fényképek, hanganyag és minden más érdekesség olvasható rólunk és az általunk játszott dalokról. Érdemes böngészni!

A Rock Napját két másik tribute zenekar társaságában ünnepeljük meg. A szegedi Metallicum (Metallica) és a gyomaendrődi Monkey Ranch (Foo Fighters) közreműködésével bulizunk a szegedi Rongy Kocsmában. A Rongy szervezői nagy örömmel fogadták a Rock Napja kezdeményezést, és így közösen hoztuk össze ezt a rendezvényt.

A koncert részletei:

Helyszín: Rongy Kocsma (Szeged, Kossuth L. sugárút 72.)
Fellépők (sorrendben): Monkey Ranch, Sabbath Szombat, Metallicum
Kezdés: 21:00
Belépő: 500 HUF

Tagok:

Árva Máté – dob
Árva Szilárd – basszusgitár
Makári “Maki” Zoltán – ének
Vékony Zoltán – szólógitár
Völgyesi Miklós – gitár

Elérhetőségeink:

Völgyesi Miklós +36 20 9659336
e-mail:,
http://sabbathszombat.blogspot.com
http://facebook.com/sabbathszombat

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: