Rock Napja fellépők és események Borsod-Abaúj-Zemplén megyében:

Boomerang Biliárdszalon

Az utóbbi években Mezőkövesden és környékén rengeteg zenekar alakult, szerencsére óriási divatja van a zenélésnek. A Rock napja nagyon jó alkalom arra, hogy ezeket a bandákat kiszakítsuk a kis kocsmák világából és megmutathassák az országnak, hogy mit is tudnak.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Dissonance

A zenekar alapító tagjai Magyar Péter, Vasas Károly és Virág Csaba már óvodás korukban ismerték egymást, és mint jó barátok között ragadt át egyik emberről a másikra a zene szeretete és tanulása. Eleinte Karesz és Csaba szólógitárosként gyakoroltak együtt. Ahogy telt az idő Peti vett dobot, Csaba átállt basszusgitárosnak és így alakult meg 2008-ban a Mérföldkő zenekar.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Wisdom

1 éve, hogy megjelent a Wisdom zenekar legutóbbi nagylemeze a Judas. Azóta sok fontos dolog történt a bandával. Nagy sikerrel lement az őszi jubileumi turnéjuk, ahol 10 éves fennállásukat ünnepelték, közben elkészítettek egy klipet, mely nemzetközileg is nagy elismerésnek örvend, illetve csináltak egy emlékezetes Keep Wiseman Alive-ot a Club202 színpadán.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Pelargon

Mi vagyunk a mezőkövesdi Pelargon zenekar! Nevünk svéd eredetű. Nem mintha bármi közünk lenne a svédekhez, de a próbatermünk utcájának nevét elég ütősnek találtuk ezen a nyelven. Metál és rock zenét játszunk, főleg feldolgozásokat Iron Maidentől a Pokolgépig.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Went zenekar

2010-ben, egy februári napon éppen valami házibuli jellegű összejövetelen Hajdú Péter gitáros és Miliczki László dobos gyermekkoruk óta dédelgetett álmukról beszélgettek, miszerint egyszer összehoznak egy zenekart. Most a harmincas éveik vége felé úgy döntöttek, hogy akár a döglődő ló, rúgnak még egyet a metal szakma hátsójába.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Crowhill Tales

A zenekar gyökerei 2003 őszére nyúlnak vissza, amikor is a gitáros Hegedűs Norbert és a szintén gitáros Losonczi Péter közös örömzenélgetésbe kezdett. A formáció 2005 nyarától a dobos Pongó Tamással (ex-Moon of Soul, ex-Radar, ex-Taxi, ex-All In) vált tulajdonképpen zenekarrá, majd 2006 elején a basszusgitáros Gróza Ferenccel (ex-Moon of Soul, ex-Quiet Passenger) és az énekes Balogh Tiborral (ex-Spiritual) bővült.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Zord zenekar

A 2000 októberében Miskolcon megalakult Zord esetében furcsán hathat, hogy a magyar zenekari név ellenére angol nyelven íródnak a szövegeik, de ezzel részben az a céljuk, hogy a hazai trendek ellenében saját útjukat járják, részben pedig az, hogy bármilyen külföldi közönség számára is befogadhatóak legyenek.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Friday zenekar

A Friday zenekar 2012 áprilisában kezdi el az új lemez feljátszását, amely ingyenesen letölthetõ lesz! A lemez a “Choosing the Future” nevet kapta és elõreláthatóan még az idén júniusban, szerzõi kiadásban fog megjelenni.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Pungent From Below

A P.F.B. (Pungent From Below) zenekar 2012 januárjában alakult. Krisss és Pepe egy jó pár évvel ezelőtt már játszottak együtt egy másik bandában. Pepe (a mai napig nem tudnak rájönni miért) a továbbiakban, máshol nyomult egy jó ideig, így meg kellett érnie a gondolatoknak arra, hogy 2011-ben 1-2  beszélgetés alkalmával szóba kerüljön, hogy bizony kár volt akkoriban abbahagyni.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

Morningkill

A Morningkill zenekar egy miskolci hardcore/metalcore/deathcore banda. 2010-ben készült egy 3 számos demofelvétel házi stúdió keretein belül. 2011-ben a Kelet Underground győztese, ÉTER Feszt 3. helyezettjei lettünk.

Játszottunk már a Campus Fesztiválon, a Rocktusa koncertsorozatain belül a Vörös Yukban, Dunaújvárosban, és voltunk már a SZAR Feszten is.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

RockOut zenekar

Általános felállással élő rockzenekar, mely saját szerzeményei mellett “méltán ismert és méltatlanul elfeledett” slágereket ad elő dallamos formában női énekkel. Feldolgozásaink között megtalálhatóak W.A.S.P, Whitesnake, Iron Maiden, Scorpions, Skid Row és sok más régi kedvenc.

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

JoyMusicBand

A zenekar 2003 májusában alakult Lesly irányításával. A mai arculatát 2008. tavaszára alakította ki. Több tagcsere után, a jelen formációt 2011. évben érte el szakítva, a női énekes hagyományokkal. Stílusuk szigorúan, a tradicionális rock jegyében. határozható meg. Repertoárjukban a saját dalok mellett jelen van több feldolgozás – AC –DC, ZZ – TOP, Révész Sándor, P. Mobil, P Box, LGT, Radics, Edda, Rolling Stones, stb. A zenekar tagjai hatalmas zenei múlttal,több évtizeded rutinnal rendelkeznek, így hűen tükrözik az előadásukban felhangzó dalokat.

Fellépés: 2012, június 16.    –  VI. JMB Free Metalfest ( www.jmbfeszt.atw.hu )
A fesztivál időtartalma 2012,június 15-17. között!
A fesztivál INGYENES!

Olvasd tovább és szólj hozzá >>

JMB feszt

JMB feszt, és a kétkedők is rájöttek, hogy a jó szándék vezérelte, vezérli a szervezőket csak a közönségért van minden erőfeszítés, és ennek gyümölcse, hogy idén már nagynevű előadókat is tudtunk hívni.

És nem elhanyagolható, hogy a fesztivál INGYENES – és az is marad, mert egy olyan sorozat van kialakulóban ami országos szinten is egyedülálló!

Fellépő zenekarok, kiknek utólag is köszönet a kiváló hangulatért, a kimagasló produkcióért!

Olvasd tovább és szólj hozzá >>