Szlovén hard rock Budapesten

Szlovén hard rock Budapesten

Március 28-án hazánkba érkezik szlovén szomszédjaink nagyágyúja. A Siddharta nevű formáció mögött majdnem 20 év, 6 nagylemez – köztük arany-, platina- és gyémántlemezek -, MTV EMA Best Adria Act és Gold MTV Video Play díjak, számtalan hazai díj és jelölés, teltházas klub- és stadionkoncertek, és nem utolsó sorban több mint 300 koncert – hazai és nemzetközi – sorakozik.
Olyan neves művészekkel dolgoztak már együtt, mint a Laibach, a szlovén rock legenda Vlado Kreslin, Valentino Kanzyani, vagy épp Ross Robinson.

Ross Robinson, aki olyan klasszisok lemezein dolgozott már, mint a Korn, a The Cure, a Slipknot, a Sepultura, a Deftones, a Machine Head, a Soulfly és Norma Jean, producerelte a zenekar legutóbbi 2 albumát.

Azok után, hogy Szlovéniában minden létező rekordot megdöntöttek, kicsit változtattak a játékszabályokon. Annak érdekében, hogy ne unjanak bele otthoni sikereikbe, több ízben turnéztak már Németországban és Lengyelországban, valamint Magyarországon is tiszteletüket tették 2004-ben, az EU csatlakozásunk megünneplésére szervezett pécsi rendezvény sorozaton, ahol hazájukat képviselték.

Majd egyre magasabbra kezdték pakolni azt a bizonyos lécet. Először a 30.000 fős Bežigrad Stadiont töltötték meg, azután a ljubljanai várban megrendezett legelső rock koncerthez adták a nevüket, december végén Ljubljana egyik főterén adtak szabadtéri koncertet (amit természetesen a TV is közvetített), ezek után pedig egy több mint 5 órás koncert alatt eljátszották munkásságuk addigi összes szerzeményét – az eseményt stílusosan Maraton koncertnek nevezték. És még csak 2007-et írtunk…

Az azóta eltelt majdnem 6 évben stúdióztak Los Angelesben, élőben streamelték berlini koncertjüket – ráadásul 3D-ben – dolgoztak együtt a Mitsubishivel, a Volkswagennel, de szponzorálta már őket a Converse is.

Megannyi élő, akusztikus és stúdióanyag és fellépés után ismét hazánkba látogatnak. Aki szeretné saját szemével és fülével megtapasztalni, hogyan szól a rock tőlünk picit nyugatabbra, az mindenképp tegye tiszteletét március 28-án az R33-ban, ahova a Horizon Music szervezésében érekznek a srácok.

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/128903343955775/

  

Weboldal link: www.siddharta.net

Facebook link: www.facebook.com/siddhartaofficial


Warning: require_once(/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php): failed to open stream: No such file or directory in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php' (include_path='.:/usr/local/php5.6/lib/php') in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151