Vajdasági melodikus metalcore – Phrenia

Vajdasági melodikus metalcore – Phrenia

A Phrenia 2012 végén indult el egy projectként három ember szereplésével, viszont 2013 márciusára teljes zenekarrá alakult.

Céljaik között szerepel, hogy olyan zenét készítsenek, ami egyszerre dallamos és zúzós – ami megfogja a metálhoz szokott füleket is, viszont (nagyon fontos, hogy) a pop/diszkó műfajban lévő embereket sem engedi el szó nélkül.

E törekvések eredményeképp készült el és került felvételre az első diszkó-metál transzformáció, ami (igaz, hogy csak helyi szinten, de) nagy sikernek örvendett. Ez buzdította a srácokat arra, hogy folytassák ezt a vonalat, így hát a Phrenia körülbelül havonta megjelentet egy új, éppen futó diszkószámról készült átdolgozást, amiben teljesen saját ötleteket is használnak.

A zenekar stílusát leginkább a könnyen megjegyezhető, dallamos riffek jellemzik, időnként megjelenő zúzós breakdownokkal fűszerezve, amiket különféle szintetizátortémákkal egészítenek ki.

A feldolgozások mellett természetesen saját számok is készültek, amik magukon viselik a zenekar stílusjegyeit.

Elő előadásukat nagy többségben Vajdaságban lehet megtekinteni, viszont szeretnének Magyarország felé is nyitni.

——-

Az első három feldolgozás külön YouTube csatornán található meg, az alábbi linkeken:
* http://www.youtube.com/watch?v=F7Hh-eSx6Hc
* http://www.youtube.com/watch?v=nZNLEFq8qOc
*http://www.youtube.com/watch?v=2UaK18dereQ

  

Weboldal link: http://soundcloud.com/phreniaband

Facebook link: https://www.facebook.com/PhreniaBand


Warning: require_once(/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php): failed to open stream: No such file or directory in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/web/chromeball/rocknapja.hu/wg4/files/wg4conf.php' (include_path='.:/usr/local/php5.6/lib/php') in /web/chromeball/rocknapja.hu/wp-content/themes/rocknapja/index.php on line 151