Went zenekar

Went zenekar

2010-ben, egy februári napon éppen valami házibuli jellegű összejövetelen Hajdú Péter gitáros és Miliczki László dobos gyermekkoruk óta dédelgetett álmukról beszélgettek, miszerint egyszer összehoznak egy zenekart. Most a harmincas éveik vége felé úgy döntöttek, hogy akár a döglődő ló, rúgnak még egyet a metal szakma hátsójába.

Went eredetileg egy bika neve volt, és a srácok úgy gondolták, hogy ez pont megfelel egy vérbeli metal horda számára… Hamar képbe került egy régi haver unokaöccse – Farkas Ferenc bőgős -, és azon nyomban áthívták egy kis zajongásra. Feri nem sokat kérette magát, azonnal egy hullámhosszon volt a tőle másfél évtizeddel idősebb tagokkal.

Korábban a dobos – Laci – jó barátságban lévén a Zord zenekar tagjaival, részt vett a 2009-es salgóbányai Saigon Nemzetközi Rock Táborban Perényi ,,Deni” Dénessel, és hirtelen felindulásból megbeszéltek egy közös nyaralást / zúzást a 2010-es táborba. Innentől kezdtek felpörögni az események, mert a metal fanatikusokból álló csapat nagyon összekovácsolódott, és a közös folytatást is eldöntötték.

Went zenekar a Rock NapjánA Salgótarjánban lezajlott 2010. júliusi nagyszínpados koncert után – ahol a pár saját szám mellett két SLAYER feldolgozást is elnyomtak – folyamatos próbák és alkotómunka kezdődött. Egymást követték a koncertmeghívások. A szlovákiai Ajnácskőn 2010 augusztusában megrendezett Angyalrock Fesztiválra már ötös felállásban érkeztek, ugyanis Krajnyák Gergő személyében ráakadtak a régóta keresett énekesükre. Gergő karcos hangja, karizmatikus egyénisége nagyban hozzájárult a banda egyedi megszólalásához. Még nagyobb szerepet kaptak Peti elmebeteg riffjei és Deni pszichopata szólói mellett a hátborzongató és egyben fájdalmas énekdallamok.

2011 elején zenei nézeteltérések miatt váltás történt a ritmusszekcióban. Az abszolút baráti viszonyban történt bőgőscsere révén Miliczki László egykori középiskolai barátja, Farkas László vette át a négyhúrost, és így összeállt a legütőképesebb csapat, amit a zenekar alapítói annak idején elképzeltek. A Went már vele lépett fel 2011 júniusában a JMB Free Metal Festen, illetve a VII. Szürkeállomány Nemzetközi Rocktáborban.

Mindeközben a korábban született dalok elnyerték végleges formájukat, majd a Szürkeállomány Nemzetközi Rocktáborban megírt három vadonatúj dallal kialakult a Went zenei világának gerince. 2012 márciusában stúdióba vonult a csapat, ahol rögzítették ötszámos, „Valakiért” című bemutatkozó EP-jük anyagát. Az év második felében az első klipjükön fognak dolgozni, amit 2012 végén terveznek bemutatni.

A zenekar stílusa: thrash metal

A Went zenekar a JMB Feszt Rock Napja bulin lép fel.

Tagok:

Miliczki László – dob
Hajdú Péter – gitár
Krajnyák Gergő – ének
Farkas László – basszusgitár, vokál
Perényi Dénes „Deni” – gitár, vokál

A zenekar weboldala:
www.wentmetal.com

 

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: