Kedves Zenész barátunk, kedves Zenekar!

Engedd meg, hogy pár szóban bemutassuk miről szól ez az egész. 2011 őszén elhatároztuk, hogy ideje lenne méltó ünnepnapot adni a rockzene számára is. Rengeteg dolognak van napja és világnapja, mégis az egyik legnépszerűbb zenei stílusnak nincs. Nem csak Magyarországon, hanem világszinten sincs ilyen nap. Az ötlet hamar lelkes fogadtatásra talált mind a rockzene rajongói mind pedig a zenészek között.

Rövid időn belül a kezdeményezés Facebook oldala a legnépszerűbb hazai zenével foglalkozó oldalak közé emelkedett, aktivitásban pedig már most is az élmezőny elején van. Elképesztően sok rockrajongó iratkozott fel, adta meg a nevét és e-mail címét, hogy értesítést kapjon a Rock Napjával kapcsolatban.

Mivel az országos média mostohán bánik a rockzenével ezért úgy tűnhet, hogy kevesek szeretik, de pár hónap alatt bebizonyosodott amit minden rocker tudott; rengetegen vagyunk akik számára ez a stílus jelenti a zenét, a kultúrát, sokszor az életformát is.

A zenei élet is nagyon értesült a kezdeményezésről és kivétel nélkül lelkesen álltak mellé. Olyan ismert hazai rocksztárok adták az arcukat és videós ajánlójukat a Rock Napjához mint Kalapács József, Vigi, az Aurórából, a Moby Dick zenekarból Smici, vagy a “nemzet csótánya”, Nagy Feró. A sort még hosszan folytathatnánk, bárki akivel beszéltünk vagy rátalál a kezdeményezésre örömmel áll ki mellette. Kalapács Józseffel jelenleg is készítés alatt áll egy rendkívül grandiózus reklámfilm, amit hamarosan bemutatunk.

Az eseménnyel kapcsolatban több támogatóval is megtaláltuk egymást, partnerünknek tudhatjuk már a Laney világmárkát, hangszerboltokat, online és nyomtatott rockmagazinokat.

A Rock Napja:

A Rock Napja koncepciója röviden az, hogy minden évben egy adott napon az egész ország ünnepelje meg a rockzenét. Ez a nap június 16.

Célunk, hogy ország ezernyi pontján aznap amúgy is bemutatásra kerülő rockkoncertek és rendezvények a Rock Napja név alatt kerüljenek megszervezésre. Valamint kifejezetten emiatt a nap miatt a lehető legtöbb klubban és szórakozóhelyen rockzene szóljon, lehetőleg élő koncertek.

Fontos az is, hogy az összefogás jellegéből és az országos méretek miatt a lehető legnagyobb érdeklődést váltson ki a különböző újságokból, tévékből.

A Rock Napja weboldalán megtalálható lesz az egész országra kiterjedően, hogy hol és kik lépnek fel, milyen bulik várhatóak. Ez rendkívül hasznos lesz a rajongók számára, de remek reklámlehetőség a résztvevők számára is mivel minden zenekarról és klubról komplett bemutatkozást jelentetünk meg, videóval és szöveges, képi információkkal.

Csatlakozz te is!

2012-től minden évben június 16-án az egész ország együtt ünnepli a Rockot. A csatlakozó zenészek az aznapi koncertjüket a Rock Napja fényében adják országszerte. Ez nem csak azt jelenti, hogy egy százezreket megmozgató esemény részesei lehetnek, de az aznapi fellépésüket ingyenesen promótáljuk az interneten, a rádiókban, újságokban és egyéb médiában.

Miért jó ez neked és a zenekarodnak?

  1. A zenekarod és az aznapi koncertetek adatai bekerülnek a hivatalos Rock Napja programfüzetbe. A programfüzet megtalálható a weboldalunkon, közösségi oldalainkon, mobil alkalmazásokon, valamint online és nyomtatott sajtóban.
  2. A koncerthez tartozó plakátokon, flyereken és online megjelenéseken szabadon használhatjátok a Rock Napja logót, és a koncertetek a Rock Napja elnevezéssel szerepelhet. Mivel nagy lesz a médiavisszhang ezért a Rock Napja kapcsán biztosak vagyunk benne, hogy titeket is meg fog keresni a sajtó.
  3. A zenekarotok bemutatkozhat weboldalunkon, kiteszünk rólatok fotókat videókat, ha van videoklipeket. Ha hírt kapunk olyan zenekarral kapcsolatban aki részt vesz a Rock Napja eseményen akkor arról írunk oldalainkon (folyamatosan, év közben is).
  4. Végül (és ez a legfontosabb) azért mert ezzel meg tudjuk mutatni, hogy a rock nem halt meg, hanem még ma is az egyik legnépszerűbb zenei stílus. A Rock Napja nem rólunk szól, hanem rólatok, a zenészekről és a rajongókról.

Ezeket kérjük tőled a jelentkezéshez:

  1. A zenekarod valamely, a rockműfaj ágába tartozó stílusú zenét játsszon.
  2. Kérünk 1-2 A4-es oldalnyi bemutatkozást a zenekarodról. A bemutatkozást teljesen rád bízzuk, ha elakadnál akkor ilyen kérdéseket tehetsz fel magadnak: -mióta zenéltek, -milyen stílusban játszotok, -hová valósiak vagytok, -mi a weboldalatok, facebook és youtube oldalatok címe, -kik a példaképeitek, -hol találkozhat veletek általában a közönség, -mit gondoltok a Rock Napjáról, -tagok bemutatása, -mit szeretnétek elérni vagy bemutatni a zenétekkel, -bármilyen érdekes sztori a zenekarral kapcsolatban.
  3. A zenekarodnak legyen koncertje 2012 június 16-án. Szükségünk lesz a pontos helyszínre, és a kezdés időpontjára is. Természetesen mivel ezt előre sok esetben nem lehet tudni, ezért elfogadjuk a jelentkezést a helyszín megadása nélkül is és amikor biztosan tudjátok a helyszínt akkor kiegészítjük a bemutatkozásotokat az oldalon. A weboldalunkon helyszínre és zenekarra is lehet majd keresni, így mielőbb érdemes végleges adatokat küldenetek, hogy a rock rajongók tudják merre találnak rockbulit.
  4. Küldj 3 jó minőségű fotót a zenekarról és egy 273 x 176 pixel méretű cikk főképet.
  5. Ha van videótok, videoklipetek akkor küldd el a Youtube linkjét, amit esetleg posztolhatunk is Facebook oldalunkon.
  6. Ha szeretnétek, készítsetek egy rövid videót, melyben bemutatkoztok és elmondjátok mit terveztek június 16-ra és mit gondoltok a Rock Napjáról. A videót kitesszük Youtube csatornánkra és weboldalunkra is, plusz a felvételt ahol csak tudjuk felhasználjuk, hiszen a ti és a mi érdekünk is, hogy minél nagyobb visszhangja legyen a dolognak. A videó maximum 1-3 perces legyen, a lehető legjobb minőségben amit készíteni tudtok.

Küldj be cikket a Rock Napja oldalára!

Itt lehetőséget biztosítunk neked, hogy megjelentesd zenekarod, koncerted vagy egy rock buli lírását. Mivel a rockzene a szívügyünk, ezért örülünk minden hírnek ami ezzel kapcsolatos.

FONTOS: csak olyan cikket küldj be ami máshol még nem jelent meg! Ha olyan cikket másolsz ide ami már máshol elérhető akkor figyelmeztetés nélkül töröljük. A beküldött cikkek közül azok, amelyek 10 Facebook like-ot elérnek kikerülnek a Rock Napja főoldalra.

Cikk címe:
Cikk szövege:
Kiemelt kép (273×176):
Kép 1 (max. 594×800):
Kép 2 (max. 594×800):
Kép 3 (max. 594×800):
Youtube link:
Weboldal link:
Facebook link:
Név:
E-mail cím:

Csatlakozz mielőbb,
és alapjaiban rengetjük meg a zenevilágot!

Egyéb kérdésekkel, ötletekkel és kérésekkel forduljatok Gábor Álmoshoz aemail címen, vagy a 0630 913 28 13-as telefonszámon.

Ha kiemelt reklámlehetőséget keresel, vagy szponzorációval kapcsolatban keresnél minket akkor Kollár Adriánnak írj acímre.

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: