Zorall

Zorall

A Zorall zenekarral június 16-án, azaz a Rock Napján Budapesten a Pecsában találkozhattok! Gyere el te is és ünnepeljük meg rockzenét közösen, egy igazán zorall buliban! A zenekart a mostani újdonságokról és tervekről kérdeztük, no meg a Rock Napjáról.

 

1: A Zorallal épp új anyagon dolgoztok, ami némileg eltér az eddig megszokott Zorall-koncepciótól. Mit lehet még tudni a lemezmunkákról, illetve a lemezről?

Köztudott, hogy a zenekar Ramones fanatikus, ezt már néhány dalban meg is örökítettük. Így született a Kedvencek temetője, Valaki valamit kevert a piámba, Déli partok, stb. Úgy gondoltuk, hogy ezeknek az átiratoknak szentelünk egy teljes lemez Zorall Ramonia címmel. 34 igazi punk-rock himusz szerepel az albumon, ami augusztusban fog megjelenni a Zorall sörolimpia első napján ( a belépő jegyekhez adjuk ajándékba)

2: Az album az idei Sörolimpián már megszerezhető lesz. Mi a helyzet az ‘Olimpia háza táján? Balatonszemes felkészült?
Mint arról sokan hallottak, a Zorall sörolimpia, most új helyszínen, Balatonszemesen kerül megrendezésre. A Rider Beach, kimondottan ilyen jellegű rendezvényekre lett kitalálva, ahol a Balaton közvetlen partján, három napig csak a rockzenének élhetünk a barátainkkal. Ott mindenki összehozhatja a nyaralást és a szórakozást 3 + 1 napban mindössze 3.800 Forintért. Egyébként a Balatonszemesi Önkormányzat támogatja a rendezvényünket, remélik, itt jó néhány évre gyökeret verünk.

3: Bár “fő csapásirányod” – mondhatni kétségtelenül – a Zorall, sok mindent csinálsz, több zenekarban is játszol: a Zorall mellett ott a Zorall akusztik, a Macskajaj, a Rock’n Roll Swindle, a Ramones Mania, a POP84… kihagytam valamit?

Maradjunk annyiban, nem unatkozom. Egyébként csak látszólag tűnik összeegyeztethetetlennek ez a sok produkció, pedig úgy, hogy én vagyok a manager is, abszolút áttekinthető és működtethető számomra. Egyébként ennek a sok zenekarnak közel 1.000 dalból álló repertoárja van, na ez a nem semmi.

4: Nem egyszerű logisztikai feladat a próbákat, a fellépéseket és a kapcsolódó dolgokat szervezni, lebonyolítani, de gondolom, ha megterhelő lenne, nem vállalnál ennyit. Jól gondolom?

Ez az életem! Szeretem, ha bonyolult a feladat, így sohasem unatkozom.

5: A csapataiddal sokat vagytok úton, július végén pedig egy rendhagyó programban veszel részt: a Zorall ismét kalóztúrára indul a Kis-Dunán. Erről mesélj kicsit!

Már a Sing Sing idejében is azon járt az eszem, hogyan tudnám a rajongóinkat még jobban mozgósítani. Így született a Sing Sing tábor ötlete, amit az összes azt követő csapatomnál is megcsináltam, nagy sikerrel.
A kalóztúrát is már többször megcsináltuk, de minden évben hozzáteszünk még valami plusz dolgot.
Idén, már külön hajókat is indítunk a lusta kalózoknak, akik nem szeretnek evezni. Sőt már a fogadó helyszín (Szigetszentmárton – strand) is külön erre a hétvégére jelmezes kalózbált hirdetett.

6: Sokat játszotok olyan helyeken, ahol más csapatok a nagyobb bulikat tartják. Nektek idén várható nagyobb bulitok, például a februári Club 202 hepajhoz hasonló vendéges összeröffenés?

Az évek alatt rájöttem, hogy csak azok a bulik működnek igazán, aminek van valami különlegessége,pl. Zorall Karácsony, Zorall Farsang és Születésnap, Hangya-Szasza feszt. stb. Ezért igyekszem az egyéb bulikat is felspécizni plusz ötletekkel. Idén háromszor is játszunk a Zp.-ben, ott be is bizonyítjuk, mi tudunk.

7: Június 16 a Rock Napja. Te meg fogod ünnepelni? Ha igen, hol és hogyan?

Igen, a Macskajaj zenekarral játszunk és erre az alkalomra egy komoly retro rock blokkot állítottunk össze.

8: Véleményed szerinted milyen hatással lesz a Rock Napja a hazai rockzenei életre?

Ha mindenki komolyan veszi (és miért ne venné komolyan) akkor nagy erőt érzek benne.

9: A Zorall idén ünnepel, ebben az évben tíz esztendeje rázzátok a rákenroll slágerek fáját. Mit gondolsz, örökké terem ez a fa? Mi a véleményed a jelenkor terméséről? Lesz miből szemezgetni újabb 10 év múlva?

Ha majd nem hoz termést, átmászunk egy másik fára. Úgy érzem, hogy a Zorall zenekar a tipikus szórakoztató zenekar, aminek a távoli jövőben is lesz létjogosultsága a szakmában. A mottónk: Szórakozva szórakoztatni

10: Mit üzensz azoknak, akik olvassák ezt az interjút?

Akinek letöltöd a lemezét és hallgatod, netalán tán még szereted is, KUTYA KÖTELESÉGED ELMENNI A KONCERTJÉRE !
vagy
Ahány letöltött lemez, annyi koncertjegy

Oszd meg és uralkodj

Oszd meg a haverokkal ezt az oldalt:

Megoszt  

Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új híreinkről


Szólj hozzá te is: