Hogyan válhatsz tetőfedő szakemberré? A teljes szakmai útmutató

Amikor valaki tetőfedővé szeretne válni, gyakran merül fel a kérdés, hogy ez hogyan lehetséges? Milyen szakmai képesítésekre lesz szükségünk, mit kell tennünk annak érdekében, hogy elkezdhessük a munkát, és mikre kell nagyon odafigyelni vállalkozóként?

Egy szakképzési centrumnál lehet a szakmát kitanulni

A szakképzési centrumoknál oktatják a szakma csínját-bínját. Itt mutatják meg, hogy hogyan kell a tetőket szakszerűen befedni, milyen cserépfajták és anyagok léteznek. Sokan úgy kezdenek bele az építőiparba, hogy el sem mennek ilyen helyre tanulni – ez nagyon hibás gondolkodás, így soha nem lesz belünk igazi szakember.

Érdemes 1-2 évet alkalmazottként dolgozni valahol

A szakmát ki kell tanulni a gyakorlatban is, nincs mese. Ehhez alkalmazotti létre van szükség – itt fogják megmutatni, hogy pontosan mik az igazi fortélyok, vannak dolgok, amiket tanfolyamon soha nem fogunk igazán megérteni. Ez minden egyéb szakmára is igaz.

Kell szakmai felelősségbiztosítást kötni

Érdemes elmenni egy biztosítóhoz, és ott felelősségbiztosítást kötni. Ezen úton biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk nagy pénzeket bukni, még akkor sem, ha valaki hibázik a csapatunkból. A kivitelezésben nagyon nagy pénzek vannak, köszönhetően a szakemberek munkadíjának és az alapanyagárak drága költségének.

Legyenek meg a megfelelő üzleti partnereink minden feladatra

Legyen a csapatodban minden. Nem feltétlenül alvállalkozóként – hanem együtt, összefogva, az ügyfeleitek igényeit kiszolgálva előre menve. Például, legyen a telefonkönyvedben pár villanyszerelő, kőműves, hidegburkoló és generálkivitelező telefonszáma.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.