Az egészség talán legfontosabb alappillére volt a táplálkozás, mindig is. Mindenki tisztában van azzal, hogy megfelelő, kiegyensúlyozott étkezés nélkül nem lehet valaki hosszú távon egészséges, nem érhető el súlycsökkenés. Ahhoz, hogy valaki minden tekintetben megfelelően tudjon étkezni, szükség lehet táplálékkiegészítők szedésére is pluszba.

Miért szükséges táplálékkiegészítőket szedni?

A mai gyümölcsök és zöldségek termesztési technológiája teljesen eltér attól, amilyen régen volt. Ma már rengeteg vegyszert használnak, ennek köszönhetően a gyümölcsök vitamintartalma meg sem közelíti a régiekét.

Ennek köszönhetően ma már elengedhetetlen valamilyen táplálékkiegészítőt is szedni, hiszen a 100%-ban természetes alapanyagok nem igazán képesek ugyanazt a hatást produkálni.

A C-vitamin nagyon fontos

A C-vitamin minden kétséget kizáróan a legfontosabb vitamin, az immunrendszer erősítésének egyik alapja. Szent-Györgyi Albert Nobel-díjat kapott a felfedezéséért, rengeteg van például a pirospaprikában ebből a vitaminféléből.

A D-vitamin a csontok fejlődéséhez szükséges

A D-vitamin ahhoz kell, hogy a csontok megfelelően tudjanak fejlődni. A rengeteg napfény, napsütés segíthet nekünk abban, hogy elegendő mennyiségben jusson hozzá a szervezetünk, de lehet szedni kapszula formájában is – különösen télvíz idején érdemes ezt csinálni.

A kollagén a kötőszöveteknek jó

A kollagén az erős, rugalmas kötőszövetek felépítéséhez szükséges. Nagyon sokan ételben van – például marhahúsban – de érdemes külön bevinni a szervezetbe, hogy mindig legyen belőle elegendő mennyiségben.

 

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.