A nap folyamán rendszeres időközönként, például reggel, étkezés után és lefekvés előtt vigye ki a kutyát a szabadba vagy a kijelölt benti területre.

Használjon pozitív megerősítést

Amikor kutyája a megfelelő helyre megy vécére, azonnal jutalmazza meg dicsérettel és jutalomfalattal. Ez segít neki abban, hogy a megfelelő helyen történő mosdóba járást pozitív élményekkel társítsa.

Felügyelje a kutyáját

Tartsa szemmel kutyáját, különösen a szobatisztaságra szoktatás kezdeti szakaszában, hogy megelőzze a baleseteket a lakásban. Fontolja meg egy ketrec használatát vagy a kutya bezárását egy kis, kijelölt területre, ha nem tudja felügyelni.

Ismerje fel a jeleket, és reagáljon rájuk

Figyeljen kutyája viselkedésére, például a szimatolásra vagy a körözésre, ami arra utalhat, hogy a kutyának vécére kell mennie. Ha ezeket a jeleket észleli, azonnal vigye ki a kutyát a szabadba vagy a számára kijelölt zárt helyre.

Legyen türelmes

A szobatisztaságra szoktatáshoz időre és következetességre van szükség. Számítson arra, hogy előfordulnak balesetek, és készüljön fel arra, hogy azonnal és büntetés nélkül feltakarítja őket. Kerülje a kutyája szidását vagy büntetését a balesetek miatt, mivel ez kontraproduktív lehet, és megnehezítheti a nevelési folyamatot.

Következetesség

Ne feledje, hogy minden kutya más és más, és ami az egyik kutyánál működik, az a másiknál nem biztos, hogy működik. Türelemmel, következetességgel és pozitív megerősítéssel a legtöbb kutya sikeresen szobatiszta lehet. Ha gondot okoz a kutyája szobatisztaságra nevelése, fontolja meg, hogy tanácsot kér egy profi kutyakiképzőtől vagy viselkedéskutatótól.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.