Disznót vágni hatalmas munka. Egy egész nap el szokott menni rá, de megéri, hiszen a rengeteg hús, amihez hozzá juthat az ember, nagyban segíteni fog abban, hogy a későbbiek során ne kelljen ezért külön a henteshez menni, járkálni.

Mennyit ér egy hízott disznó?

Ez mindig attól függ, hogy az állat mit evett, és attól is, hogy mekkora a súlya. Vannak több száz mázsás állatok is, ezeknek az értéke akár több százezer forint is lehet, de általában egy disznó ára körülbelül 150-200.000 Ft körül mozog. Az is befolyásolhatja az árakat, hogy milyen oltásokat kaptak az állatok, abban az esetben, ha korábban kaptak egyáltalán.

Hogyan kell jól vágni?

A vágás egy külön művészet. Sokan azt hiszik, hogy nem kell hozzá komolyabban érteni, pedig ez egy külön szakma, ennek köszönhetően szinte biztosra vehető, hogy csak arra érdemes rábízni egy komplett vágást, aki tényleg otthonosan mozog ebben a témában.

Mindenekelőtt szükség lesz egy éles hentesbárdra, hiszen ennek a segítségével fogjuk tudni feldarabolni azt a rengeteg húst, amit fel szeretnénk dolgozni valamilyen formában. De az is fontos, hogy legyen egy mélyhűtőnk, különben akár az is előfordulhat, hogy a rengeteg hús, amit kapunk, ránk fog romlani.

Mi a titka annak, hogy az elkészített húsok finomak legyenek?

A tökéletes fűszerezésen múlik minden. Ehhez só, bors és rengeteg kömény kell, meg persze paprika, lehetőség szerint szegedi minőségben!

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.